Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

"Cowocat_Rural" participa en una nova trobada del projecte CoLabora a Alemanya, compartint experiències de coworking rural

"Cowocat_Rural" participa en una nova trobada del projecte CoLabora a Alemanya, compartint experiències de coworking rural.

Els darrers anys, la xarxa "Cowocat_Rural" i el model de coworking rural català ha estat reconegut com a exemple de bones pràctiques per al desenvolupament territorial, no només a Catalunya i l’Estat espanyol, sinó també a Europa. En aquest marc, del 5 al 8 de novembre, una delegació del projecte "Cowocat_Rural", formada per la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, la gerent del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), Begoña Garcia i el coordinador de "Cowocat_Rural", Jaume Bages, s'ha desplaçat a Alemanya per participar en una nova trobada del projecte CoLabora.

La trobada que es celebra a la ciutat de Leipzig, a la regió de Saxònia, s’ha programat en el marc d’un projecte de cooperació LEADER Transnacional per impulsar espais de coworking en zones rurals europees, i dona continuïtat a la feina engegada amb anterioritat pels socis del projecte CoLabora.
Els grups participants promouen, anualment, una trobada i, en els darrers anys, ja han intercanviat experiències a la Ribera d’Ebre, França i el Regne Unit amb la voluntat de treballar conjuntament en l’impuls del coworking rural, entès com una peça clau en el desenvolupament rural per retenir i captar talent per tal de frenar el despoblament. De les taules de treball, en sortiran diferents eines i guies vinculades als processos de creació, gestió i dinamització d'espais de coworking rural.

A més de la delegació catalana, a la trobada hi participen sis Grups d’Acció Local (GAL) del continent europeu: el Land in Bloom i el Pieriga Partnership de Letònia; Leipziger Muldenland d’Alemanya; el Donegal Local Development Company d’Irlanda; el Vale of Glamorgan Council de Gales, i el GAL Pays de Guéret de França. El programa de les jornades contempla visites a espais de coworking a l’àrea de zona Leipziger Muldenland, amb sessions de treball per intercanviar experiències i una trobada amb el Ministre de Medi ambient i Agricultura de l’estat alemany de Saxònia.

FONT I FOTOGRAFIA: Cowocat_Rural