Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Cowopy, coworking entre territoris transfronterers

Aquest dimarts, 16 de juny, l’Espai La Magrana de Valls ha acollit la segona jornada de treball de COWOPY, la xarxa que engloba els espais de coworking de Catalunya, País Basc, Aragó i la regió Midi-Pyrénees. Aquesta iniciativa, finançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional – FEDER, té l’objectiu de promoure l’intercanvi de coneixements i experiències entre territoris transfronterers, fent especial incidència en connectar experiències de coworking de zones rurals i urbanes.

Amb una cinquantena de participants, entre dinamitzadors d’espais de coworking, professionals, empreses i representants de centres educatius, la trobada ha servit per conèixer noves formes de treballar i projectes col·laboratius amb ponents vinguts de la Universitat de Barcelona, Toulouse, Grenoble i Mallorca; així com alguns exemples pràctics per mostrar com el coworking pot aportar valor a les zones rurals i, fins i tot, als pobles abandonats.

En aquest àmbit s’ha presentat el projecte COWOCAT RURAL, impulsat pel Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques, que pretén potenciar la creació d’espais de coworking als territoris rurals de Catalunya, i fomentar així l’emprenedoria i els valors d’aquesta nova manera de treballar. I PANDORAHUB, una iniciativa que té com a objectiu la reactivació de zones rurals i recuperació de pobles abandonats mitjançant el ‪‎coworking, la gestió intel·ligent dels recursos i la vida sana.
Dos exemples de com convertir els pobles en centres de coneixement i incubadores d’emprenedoria, per evitar la despoblació i atreure nous professionals independents als espais de coworking.

La jornada s’ha completat amb tres tallers participatius on s’han posat en comú les possibilitats de col·laboració entre espais de coworking, empreses, professionals, i agents educatius en entorns rurals, urbans i transfronterers.
De la interacció i l’intercanvi d’experiències dels tallers, n'ha sorgit una de les conclusions més destacades, centrada en la conveniència de conèixer les necessitats específiques del coworking a les zones rurals. D’aquí la proposta de realitzar una nova jornada de treball per definir les necessitats i oportunitats del coworking en entorns rurals.

Aquesta jornada ha estat organitzada per Cowopy, l’Espai La Magrana, la XECC i l’Associació Catalana d’Espais de Coworking; amb el recolzament de la Unió Europea.