Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Desenvolupa el teu projecte de transformació agroalimentària

Sovint, els petits productors agraris cerquen noves formes de garantir la viabilitat de la seva activitat mitjançant la transformació dels productes primaris amb un augment del valor afegit. La casuística de l’elaboració alimentària, tan diferent de la producció primària fan que no sempre aquests projectes arribin a bon terme.
Es fa necessari donar als operadors la formació tècnica requerida, i també facilitar-los la utilització d’obradors i equipaments que els permetin fer una valoració inicial de les seves necessitats i la viabilitat real dels seus projectes.
Aquest curs no és només un conjunt d’activitats formatives sinó que planteja proporcionar als participants les eines per a desenvolupar els seus projectes, de forma tutoritzada, mitjançant la possibilitat d’utilització de les instal·lacions de l’obrador “espai-test” de l’EA de l’Empordà.

En la seva primera edició es van presentar 15 projectes i d’aquests 13 han pogut iniciar o millorar la seva activitat. Davant la importància que tenen aquests emprenedors pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, aquest ha cregut convenient iniciar en 2 d’aquests projectes una nova fase per impulsar-los i reeixir-los amb l’ajut de l’IRTA.

Per tal de millorar la primera edició i que puguin assistir-hi emprenedors d’arreu de Catalunya, el plantejament que ha fet l’escola és proposar un horari intensiu de matí i tarda que permeti reduir el nombre de sessions i oferir un marc d’intercanvi d’experiències entre els assistents en la pausa de dinar.

ESTRUCTURA DEL CURS
El curs es portarà a terme en 2 etapes. Les activitats corresponents a ambdues etapes es portaran a terme de forma alternada, segons els condicionants de disponibilitat d’espais i programació individualitzada.
ETAPA 1, de capacitació tècnica. Consisteix en formacions presencials, teòriques i pràctiques, en els àmbits necessaris per a portar a terme una activitat de transformació agroalimentària.
ETAPA 2, de desenvolupament del projecte. Consisteix en la utilització pràctica de l’espai-test de Monells per al desenvolupament del projecte de transformació agroalimentària de l’alumne, posant en pràctica les capacitats adquirides a l’etapa 1. Es donarà suport al desenvolupament del producte a partir de la idea o projecte inicial de cada participant, i es desenvoluparà el “portafolis” del projecte.

Programa 
Inscripcions

FONT: projecte RETA