Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Dia Internacional de la Dona Rural

El Dia Internacional de la Dona Rural es va crear amb la finalitat de donar visibilitat a la contribució que fan les dones a la millora econòmica, empresarial, social i cultural de les àrees rurals d'arreu. També per conèixer la seva decisiva aportació a la seguretat alimentària, especialment a través d’una preocupació, molt sovint manifestada, pel desenvolupament sostenible i les pràctiques ecològiques.

El primer Dia Internacional de les Dones Rurals va tenir lloc el 15 d'octubre de 2008. Aquest nou dia internacional, establert per l'Assemblea General de l'ONU en la seva resolució 62/136 de 18 de desembre de 2007, reconeix "el paper decisiu que exerceix la dona rural, inclosa la dona indígena, en la promoció del desenvolupament agrícola i rural, la millora de la seguretat alimentària i l'eradicació de la pobresa rural".

Les dones rurals són agents clau per a l'assoliment dels canvis econòmics, ambientals i socials necessaris per al desenvolupament sostenible. Però l'accés limitat al crèdit, la salut i l'educació són alguns dels molts desafiaments als que s'enfronten, que es veuen agreujats per les crisis mundials - d'aliments i econòmica -  i el canvi climàtic. Capacitar a aquest col·lectiu és clau, no només per al benestar dels individus, les famílies i les comunitats rurals, sinó també per a la productivitat econòmica global, donada la presència de les dones com a mà d'obra agrícola arreu del món.


FONT: ONU/DARP