Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Dia Internacional de la Dona Rural 2016

El divendres, 21 d’octubre, la Generalitat de Catalunya commemorarà el Dia Internacional de la Dona Rural 2016 amb un acte institucional central presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, i que comptarà amb la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, qui clourà la sessió. L’acte consistirà en la presentació del "II Programa de dones del món rural i marítim 2016-20120" i una taula rodona d’experiències i debat. Prèviament a aquest acte tindran lloc altres jornades en tot el territori organitzades per l’Institut Català de les Dones, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i els ens locals.

El Dia Internacional de la Dona Rural es va crear amb la finalitat de donar visibilitat a la contribució que fan les dones a la millora econòmica, empresarial, social i cultural de les àrees rurals d'arreu. També per conèixer la seva decisiva aportació a la seguretat alimentària, especialment a través d’una preocupació, molt sovint manifestada, pel desenvolupament sostenible i les pràctiques ecològiques.

A Catalunya, les zones rurals representen aproximadament el 85% del territori i concentren el 25% de la població. L’any 2015, de les 56.917 DUNs (Declaració Única agrària) presentades, el 89% corresponien a persones físiques (50.608 declaracions), de les quals un 32,1% eren dones; detectant-se així un lleuger increment respecte de la campanya anterior (32%).

Programa acte institucional "Dia Internacional de la Dona Rural 2016"

FONT: Institut Català de les Dones