Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Dia Internacional de les Dones Rurals

"Col·lectivament, les dones rurals són una força que pot impulsar el progrés a nivell mundial. Hem d'aprofitar aquest potencial per assolir els tres objectius interrelacionats que ens hem fixat per a l'any vinent: accelerar la nostra tasca per assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, adoptar una nova visió del desenvolupament sostenible i concertar un acord universal significatiu sobre el clima".

Secretari general Ban Ki-moon 
Missatge en el Dia Internacional de les Dones Rurals 
15 octubre 2014

El primer Dia Internacional de les Dones Rurals, va tenir lloc el 15 d'octubre de 2008. Aquest nou dia internacional, establert per l'Assemblea General en la seva resolució 62/136 de 18 de desembre de 2007, reconeix "el paper decisiu que exerceix la dona rural, inclosa la dona indígena, en la promoció del desenvolupament agrícola i rural, la millora de la seguretat alimentària i l'eradicació de la pobresa rural".
Les dones rurals són agents clau per a l'assoliment dels canvis econòmics, ambientals i socials necessaris per al desenvolupament sostenible. Però l'accés limitat al crèdit, la salut i l'educació són alguns dels molts desafiaments als que enfronten, que es veuen agreujats per les crisis mundials - d'aliments i econòmica -  i el canvi climàtic. Capacitar a aquest col·lectiu és clau, no només per al benestar dels individus, les famílies i les comunitats rurals, sinó també per a la productivitat econòmica global, donada la presència de les dones com a mà d'obra agrícola arreu del món.


FONT: ONU