Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Per commemorar el "Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones", la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions catalanes, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis han consensuat un manifest.

 El dia internacional contra la violència de gènere es va declarar, per primera vegada, l'any 1981 en el marc del primer "Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe", celebrat a Colòmbia. En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

Perquè es va escollir aquesta data?
Es va escollir el dia 25 de novembre per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana.

ManifestFONT: ICD i ARCA