Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Dos Grups d’Acció Local de Bulgària visiten Catalunya

Del 21 al 23 d'octubre, Catalunya acollirà dos Grups d'Acció Local de Bulgària al seu territori. Concretament, els grups visitaran els territoris del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central i el Consorci Leader Priorat-Baix Camp.

Les visites, organitzades pels grups d'acollida, juntament amb l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya - ARCA i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya; tenen l’objectiu de difondre les bones pràctiques de l’eix Leader a Catalunya així com fomentar la cooperació i l’intercanvi dels grups GAL catalans amb altres grups europeus.

Així, el grup búlgar LAG Yablanitsa-Pravets es desplaçarà a les comarques de la Segarra i el Solsonès, territori del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central. Durant l’estada visitaran experiències relacionades amb la producció i comercialització de productes agroalimentaris, com el "Pastoret de la Segarra", una empresa dedicada a l'elaboració de productes làctics artesans; l'"Hotel Monegal", i la seva recent plantació de pomeres de muntanya; i la formatgeria artesanal "La Valette". En l’àmbit del patrimoni rural i la promoció del territori, està programada una visita al "Castell de Concabella"; i, vinculat a les activitats de turisme i lleure, la delegació búlgara es desplaçarà fins a Canalda per conèixer el "Zoo del Pirineu", i fins a Clariana de Cardaner per visitar la "Casa Flotats", una iniciativa compromesa en termes d'eficiència energètica i amb el projecte Masies+sostenibles. A més d'aquests projectes, també s'ha previst una visita a una explotació agrària impulsada en el marc del Contracte Global d’Explotació (CGE).

D'altra banda, el territori del Consorci Leader Priorat-Baix Camp rebrà els dies 22 i 23 d'octubre el grup LAG Chirpan. Des d'aquest territori s'han organitzat un seguit de visites per tal que la delegació visitant pugui visualitzar l’impacte que el programa Leader ha tingut a la zona i aprendre així noves iniciatives de diversificació per a implementar a la seva regió. En aquest sentit, es visitaran projectes que han rebut el recolzament del programa Leader com la "Casa Vella del Pantà" i l'"Hotel Illot", en l'àmbit de la restauració i el turisme rural; "Priorat Natur" i "Montserrat Rull", dues iniciatives centrades en la producció i comercialització de productes alimentaris artesanals d'alta qualitat; i en l'àmbit de la promoció del territori, està prevista una visita al museu "Castell del Vi" de Prades.

A més de les visites a experiències Leader, durant el primer dia de cada una de les visites tindrà lloc una sessió plenària on, a més dels actes institucionals de recepció i benvinguda per part de les autoritats locals, es presentarà el funcionament de la metodologia LEADER a cada un dels territoris i es detallaran els interessos de cooperació dels grups participants. Un primer contacte entre els grups que ha de servir per conèixer les oportunitats de cooperació entre Catalunya i Bulgària.