Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Dotze noves empreses de la Garrotxa s'acrediten amb el segell "Gestió Sostenible Garrotxa-Collsacabra"

Dotze noves empreses de la Garrotxa s'acrediten amb el segell "Gestió Sostenible Garrotxa-Collsacabra".

Aquest dilluns 19 de desembre, la Fundació Privada Garrotxa Líder ha lliurat la marca Gestió Sostenible Garrotxa i Collsacabra a 22 organitzacions del territori. D’aquestes, un total de 12 empreses han obtingut la marca per primera vegada mentre que les 10 restants l’han renovat per a dos anys més.

PRIMERA ACREDITACIÓ:

-Alba Serveis Educatius SL (Mas Gircós)
-Caliu Rural a la Garrotxa SL (Can Ventura i Casa Prat)
-Educ’art serveis educatius i culturals SL
-El Taller de l’Alquimia SL
-Fesols i productes de Santa Pau SLU
-Francesc Casals (Mas les Comelles)
-Manau Plus SL (Mas Cantallops)
-Michael Lockwood (Walking Catalonia)
-Olot Natura SLU
-Perlot SL
-Roser Riera (Mas Molera)
-Silleria Vergés SA

 L’HAN RENOVAT:

-Belinda Jane (L’Avenc de Tavertet)
-Comercial Morera SL
-Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, SIGMA
-Emili Plantalech SL
-Genotec SL
-Mas Masnou del Corb CB
-Precuinats el Salt del Sallent SL
-Suara Serveis SCCL
-Tosca, Serveis Ambientals d’Educació i Turisme SL
-Turisme Garrotxa


La marca Gestió Sostenible Garrotxa i Collsacabra, és una marca que s’atorga a les organitzacions de la Garrotxa i el Collsacabra, que incorporen en la seva gestió quotidiana el compromís amb el territori i els valors de respecte pel medi ambient i les persones. Aquesta etiqueta reconeix una manera de treballar compatible amb el desenvolupament sostenible i equilibrat de la comarca, una manera de treballar que vetlla pel foment de la seva economia autòctona, per la innovació, per la cooperació i la solidaritat, per la valorització i la preservació del seu paisatge, pel foment de la seva identitat sociocultural  i per la  cohesió social i la millora de la qualitat de vida dels seus habitants. El president de la Fundació Garrotxa Líder, Joan Espona, ha destacat que “aquestes acreditacions ens demostren que des de la Garrotxa treballem de la forma correcta i aplicant sistemes innovadors i maneres de fer que, al cap dels anys, es converteixen en pioners”.

En aquest mateix acte, també s’ha fet un reconeixement a les empreses que van obtenir la marca l'any 2010 i que han publicat una nova memòria de sostenibilitat durant l'any 2011: ADRI-NOC, Cercle de cultura tradicional i popular Marboleny, La Fageda SCCL i Serrat Agrocuina Vall Bas SL. En aquest sentit, el gerent de la Fundació, Jordi Terrades, ha volgut destacar que “un 0,5% de les empreses que van publicar memòria de sostenibilitat a tot el món es concentren a la Garrotxa, un percentatge que arriba al 38% si aquesta xifra fa referència a les petites i mitjanes empreses de l’Estat Espanyol”.