Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Editada la primera Guia Pràctica sobre la MASIA SOSTENIBLE

S'ha editat la guia pràctica per a la rehabilitació i la construcció sostenible, amb la idea de millorar l'habitabilitat, reduir l'impacte ambiental i les despeses econòmiques en habitatges aïllats. La guia vol ser una primera aproximació a algunes solucions que es podrien adoptar en qualsevol masia, habitatge aïllati, en general, en qualsevol habitatge, per ser més sostenibles i reduir la dependència del subministrament exterior d'energia i aigua potable, als serveis de tractament d'aigües residuals i a la gestió dels residus domèstics.

Totes les possibilitats de millora són tractades en quatre apartats: l'energia; l'aigua; els residus, l'habitabilitat, salut i el medi ambient.

La guia es troba disponible per a la seva descàrrega en la pàgina web del consorci:
http://www.lcc.cat/web/cooperacio/projecte-masovera.html

A més en la mateixa pàgina s'hi poden trobar totes les ponències desenvolupades en les jornades sobre les MASIES + SOSTENIBLES, celebrades el mes de juny al Santuari de Pinós.

La guia s'ha creat en el marc del projecte de cooperació MASOVERA, que compta amb el finançament del Ministerio de Medio Ambiebte y Medio Rural y Marino.