Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El "Comitè de les Regions" aprova un dictamen que recomana destinar una part obligatòria del 8% per CLLD provinent de FEDER i del Fons Social Europeu.

El "Comitè de les Regions" acaba d'aprovar un dictamen que recomana destinar una part obligatòria del 8% per CLLD provinent de FEDER i del Fons Social Europeu. La Xarxa Europea de Grups d'Acció Local (ELARD) aconsegueix així, després de més d'un any d'intens treball -en forma de reunions, audiències, elaboració d'informes ...-, que una de les més altes institucions de la Unió Europea adopti aquesta recomanació.

Aquesta setmana, els membres de la Junta Directiva d'ELARD Radim Srsen i Marion Eckardt han presentat, en el marc de la "Setmana Europea de les Regions i Ciutats", l'informe "Contribució del CdR a la nova Agenda Territorial, amb especial èmfasi en el desenvolupament local participatiu CLLD". Una publicació que recull moltes més recomanacions per a la millora de l'aplicació del CLLD a nivell europeu. 

A més, aquesta setmana, en una presentació de la DG AGRI a la "Setmana Europea de les Regions i les Ciutats", un equip de la Comissió Europea va elaborar un "informe intern" sobre rural proofing/mecanisme rural de garantia respecte a polítiques europees, tal com es recomana en la "Declaració de Cork 2.0".

Respecte a LEADER/CLLD en territoris rurals, es van fer les següents recomanacions:

  • Implantar un contracte conjunt d'assistència tècnica per ajudar a les autoritats de gestió interessades, establir un marc que permeti i promogui estratègies de CLLD amb Multifons;
  • Explorar més a fons la idea d'un "reglament/normativa específic pel CLLD" i un "Fons de reserva pel CLLD" a mitjà i llarg termini (després de 2027).

Des d'ELARD es porta molt de temps fent-los arribar aquesta recomanació: "Declaració de Tartu (2017)".

Més informació i documents

FONT: REDR