Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El Consorci de la Catalunya central aprova les propostes d'ajut de la convocatòria 2011 del programa LEADER 2007-2011

En la  sessió de la Junta executiva del Consorci per la Desenvolupament de la Catalunya Central, celebrada a Solsona el dia 17 d’abril; s’han aprovat les propostes de subvenció corresponents als 27  projectes empresarials presentats en la convocatòria 2011, dins el programa LEADER 2007-2013.

La inversió privada generada per aquests projectes presentats és troba al voltant d’uns 4.565.000 euros, i el Consorci ha proposat a la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Natural la resolució  d’un volum de subvencions per import  1.759.231,59 euros, recordant que els ajuts van finançats al 70% per la Generalitat de Catalunya i el 30% pel fons europeu FEADER.

Pel que fa als expedients aprovats, i referits a l’àmbit territorial del Consorci, són diversos i corresponen a les 4 mesures que es gestionen, concretament 5 expedients en la mesura de millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, 10 expedients de la mesura de creació i desenvolupament de microempreses, 10 expedients de la mesura de foment d’activitats turístiques i 2 expedients de la mesura de conservació i millora del patrimoni rural. Pel que fa a les comarques 14 exp. pertanyen a la Segarra, 9 al Solsonès, 2 a l’Anoia i 2 al Bages.

En la mesura de millora  dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, s’han aprovat els expedients de creació d’una formatgeria artesana, l’ampliació d’una línia de producció d’una empresa de productes làctics i millores en sistemes d’estalvi energètic i de funcionament d’empreses agroalimentàries.

Pel que fa a la mesura de creació i desenvolupament de microempreses, s’han aprovat expedients de creació d’establiments de serveis a la població com una clínica dental, un taller de moda, un laboratori de cosmètica natural i millores en establiments existents, com tallers, fusteries, etc.   Pel que fa a la mesura de foment de les activitats turístiques, s’han aprovat expedients de creació de  restaurants i establiments de turisme rural, la creació d’una granja escola terapèutica i la millora d’instal·lacions existents en un càmping i d’oci, entre d’altres.

Nou projectes rebran un import addicional de subvenció per haver estar seleccionats per a la implantació de la Responsabilitat Social (RSE) en la seva activitat, la qual els implicarà una millora en els àmbit econòmic, mediambiental i social.