Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El Consorci de la Catalunya Central estreny vincles amb Romania

El Consorci de la Catalunya Central estreny vincles amb Romania.

Aquest divendres, 15 de maig, i aprofitant la celebració de la 63a edició de la Fira de Sant Isidre, una delegació del grup Leader romanès Valea-Muntelui ha visitat el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central.

De la mà del gerent del grup Leader del Solsonès, Jordi Vilalta, i amb l'acompanyament d'ARCA, els representants del grup Valea-Muntelui han pogut conèixer com s'aplica el programa Leader a Catalunya i com s'estructuren, a nivell tècnic i institucional, els Grups d'Acció Local encarregats de gestionar aquest programa. En la seva intervenció, Vilalta ha detallat alguns dels projectes Leader impulsats al territori, així com els projectes de cooperació catalana en què participa el grup. Moment en què ha volgut destacar especialment el projecte "Masies + Sostenibles", centrat en la rehabilitació, sostenibilitat i autosuficiència de les masies i habitatges aïllats, i que coordina el propi grup. 

Vlad Ochiros, director del grup romanès, ha sigut l'encarregat d'exposar quina és la situació del programa Leader a Romania, i quines són les línies de treball del jove grup, posat en funcionament l’any 2011.
Cal assenyalar que el territori on el grup romanès desenvolupa la seva activitat, el comtat de Bacau, situat al nord-est de Romania, té unes característiques molt similars a la comarca del Solsonès, un territori muntanyós, forestal, amb un important patrimoni natural i cultural, i un gran potencial pel que fa a la producció local.

Amb aquesta reunió de treball els grups han pogut conèixer les estratègies de desenvolupament local d’ambdós territoris, fet que els permetrà poder establir possibles línies de treball conjuntes en el nou període Leader 2014-2020. 

Durant l'estada a la ciutat de Solsona, la delegació romanesa també ha pogut visitar l'ampliació de l'Hotel la Freixera, una iniciativa Leader, i conèixer de primera mà els criteris de sostenibilitat adoptats a l'edifici. Per últim, s'ha visitat la Fira de Sant Isidre i els seus diferents espais: la fira d’artesans, la mostra de bestiar i la fira del comerç i industrial.

Fotografies: propietat GAL Valea-Muntelui