Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, escollit per al projecte TERRALIMENTA

La Fundació Carasso impulsa aquest projecte per formar Sistemes Agroalimentaris Territorialitzats (SAT)

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp,  escollit per al projecte TERRALIMENTA.
El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, escollit per al projecte TERRALIMENTA

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp ha estat un dels 12 Grups d'Acció Local que participaran del projecte TERRALIMENTA, impulsat per la Fundació Daniel y Nina Carasso.

El projecte TERRALIMENTA és una iniciativa que, des de la Fundació Carasso y Red2Red, es va impulsar per donar suport a diferents Grups d'Acció Local per constituir agents de promoció d'un model productiu i de consum sostenible, i on el medi rural, amb els seus ecosistemes, siguin els protagonistes. Aquesta visió es sintetitza amb el concepte Sistemes Alimentaris Territorialitzats.

El procés de selecció que ha passat el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp ha tingut un exigent camí, amb una fase de preselecció de projectes, una altra d'entrevistes individualitzades amb l'equip tècnic del Consorci i una valoració final per un jurat en el qual, a més de la representació de les organitzacions convocants, s'hi van concertar un destacat grup d'experts, cosa que ha significat sumar-hi un important bagatge i experiència sobre el món agrari, agroalimentari i rural. 

Aquesta convocatòria s’ha caracteritzat per l’elevat nombre de propostes que s’hi ha presentat, així com la qualitat de les mateixes.

Els 12 grups que finalment van passar la selecció i que participaran d'aquest projecte durant els propers 2 anys són:

A Coruña: Asociación Seitura 22
Asturias: Asociación para el Desarrollo Integrado del Centro de Asturias Periurbano
Cáceres: Sociedad para la Promoción y el Desarrollo del Valle del Jerte (SOPRODEVAJE)
Cádiz: Grupo de Desarrollo Rural Campiña de Jerez y Costa Noroeste de Cádiz
Cantabria: Asociación para la Promoción y el Desarrollo Valles Pasiegos
Huesca: 
Asociación para el Desarrollo Integral de la Cuna de Aragón (Adecuara)
La Rioja: Centro Europeo de Información y Promoción del Medio Rural
Málaga: Grupo de Desarrollo Rural Valle del Guadalhorce
Menorca: Associació Leader Illa de Menorca
Soria: Asociación Tierras Sorianas del Cid (ATSDC)
Tarragona: Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp
Valencia: Grupo de Acción Local Turia-Calderona

Els propers dos anys es caracteritzaran per activitats de formació i sensibilització cap als equips tècnics d'aquests Grups d'Acció, compartint les seves experiències com a dinamitzadors dels seus espais d'actuació, definint fulls de ruta consensuats i agendes d'actuació compartides, tot per aconseguir transicionar cap a un model productiu i de consum molt més escalat a la dimensió de les economies locals, assegurant la seva perdurabilitat, com també l'equilibri amb l'entorn natural que ho acull. 

L’experiència del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp en la promoció i acompanyament a emprenedors agroalimentaris en el marc del projecte Start Up Rural, com també de promoció del consum de proximitat amb el projecte Gustum, han estat dos elements aportats alhora de la valoració de la seva proposta. També s’hi ha sumat el desenvolupament amb suport LEADER d’espais de treball agroalimentari compartit com a exemple d’empoderament de base per part de petits productors i d’augment del valor afegit de les produccions agràries.