Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central aprova les propostes d'ajut de la convocatòria 2014 del programa Leader 2007-2013

En la sessió de Junta Executiva del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, celebrada el dia 29 de gener a la seu de l’Ajuntament de Veciana (Anoia), s’han aprovat les propostes de subvenció corresponents als 12 projectes empresarials que han estat elegibles en la convocatòria 2014, dins el programa LEADER 2007-2013.
La inversió privada generada per aquests projectes presentats es troba al voltant d'1.100.000 euros, amb la proposta de creació de 5 llocs de treball. El Consorci ha proposat a la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural la resolució d’un volum de subvencions per un import de 438.109,46 euros, recordant que els ajuts van finançats al 45% per la Generalitat de Catalunya i el 55% pel fons europeu FEADER.

Pel que fa als expedients aprovats, i referits a l’àmbit territorial del Consorci, són diversos i corresponen a les 3 mesures que es gestionen, 5 expedients de la mesura de creació i desenvolupament de microempreses, 4 expedients de la mesura de foment d’activitats turístiques i 3 expedients de la mesura de conservació i millora del patrimoni rural. Pel que fa a les comarques 5 expedients pertanyen a la Segarra, 4 al Solsonès i 3 a l’Anoia.

En la mesura de creació i desenvolupament de microempreses, s’han aprovat expedients de millora i ampliació d’una empresa de serrat de fusta, un obrador i botiga de ratafia artesana, una empresa d’injecció de plàstic, i una petita planta de producció de pellet. Dins la mesura de foment de les activitats turístiques, s’han aprovat expedients de millora d’un restaurant, d’una casa de turisme rural, de la calefacció d’un hotel i la creació d’una empresa de serveis turístics.
Pel que fa a la mesura de conservació i millora del patrimoni rural, s’han aprovat expedients de millora d’elements del patrimoni local en un municipi del Solsonès i en un de l’Anoia, i de millora de senyalització d’elements d’interès a la Segarra.

Aquesta ha estat la darrera convocatòria corresponent al període LEADER 2007-2014 i, a dia d'avui, ja s’està treballant en l’estratègia del territori per al nou període del programa EADER 2014-2020. Durant tot el període LEADER s’han aprovat ajuts a projectes per un import de 5.850.000 €, la qual cosa ha significat un dels ajuts més importants per a la dinamització econòmica del territori.

FONT: Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central