Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central aprova les propostes d’ajuts Leader de la convocatòria 2013

En la sessió de la Junta Executiva del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, celebrada el passat dia 3 de juny a la seu de l’Ajuntament de Riner (Solsonès), es van aprovar les propostes de subvenció per a 19 projectes empresarials dels 59 presentats en la convocatòria Leader 2013.

Es preveu que la inversió privada generada per aquests projectes s'aproximi a 2.800.000 euros, i el Consorci ha proposat a la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural la resolució de subvencions per un import de 758.485,93 euros. Ajuts que van finançats en un 45% per la Generalitat de Catalunya i en un 55% pel Fons Europeu FEADER.

Pel que fa als expedients aprovats pel Consorci, 10 corresponen a la mesura de creació i desenvolupament de microempreses i 9 expedients s'inclouen a la mesura de foment d’activitats turístiques. A nivell territorial, 8 expedients pertanyen a la comarca de la Segarra, 9 al Solsonès i 2 a l’Anoia.

Dins la mesura de creació i desenvolupament de microempreses, s’han aprovat expedients de creació d’establiments de serveis a la població, com per exemple un centre d’ensenyament esportiu i una productora audiovisual. Pel que fa a la mesura de foment de les activitats turístiques, es troben projectes de creació de restaurants i establiments de turisme rural, l’ampliació d’un hotel, la creació d’un centre d’exhibició d’aus rapinyaries i la millora de les instal·lacions d’un alberg, entre d’altres.

Està previst que durant l’estiu es publiqui una segona convocatòria d’ajuts, corresponent a l’anualitat 2013, per completar la dotació pressupostària total del Consorci.

FONT: Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central