Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central es reuneix amb el director general de Desenvolupament Rural

El president del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, el Sr. Adrià Marquilles, juntament amb el Sr. Joan Solà, vicepresident de l'entitat, s'han reunit aquest dimarts amb el director general de Desenvolupament Rural del Departament d'Agricultura, el Sr. Jordi Sala.

La trobada ha servit per fer un repàs de la implementació del programa Leader 2007-2013. Un programa que al territori de la Catalunya Central té un nivell d'execució molt elevat, i que ha permès impulsar iniciatives de gran valor afegit com el projecte "Masies+Sostenibles", centrat en aconseguir la sostenibilitat i l'autosuficiència dels habitatges rurals aïllats

Un altre dels temes que s'han tractat durant la reunió, ha estat la nova proposta d'implementació del programa Leader per al període 2014-2020. Els representants del Consorci han valorat alguns dels punts que s'inclouen en aquesta proposta i que els afecten directament, com l'ampliació del territori del grup GAL, tot incloent alguns municipis que, per ubicació territorial, tenen uns vincles econòmics i socials amb el territori actual del grup. Així, es preveu incloure els municipis d'Orpí, Santa Maria de Miralles, Bellprat i la Llacuna, de la comarca de l'Anoia; i Cardona, Navàs i Súria; de la comarca del Bages. Des del Consorci es veu amb molt d’interès la inclusió d’aquests municipis al territori Leader.

Els representants del Consorci també han remarcat el seu interès en continuar desenvolupant un treball en xarxa a través de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l'entitat que engloba i recolza tècnicament als 13 grups GAL de Catalunya. 

FONT: Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central