Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central organitza la Primavera Emprenedora al Solsonès

El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central organitza la Primavera Emprenedora al Solsonès.

El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central  forma part del Trampolí Emprenedor del Solsonès,  un espai d’unificació dels serveis de promoció econòmica de la comarca. La Primavera Emprenedora presenta una oferta d’activitats durant els mesos d'abril i maig, amb l'objectiu de  formar, informar i transferir coneixements a les persones emprenedores, viveristes i professionals que vulguin millorar la seva activitat.

D'entre les activitats realitzades, destaca la realització d’un Taller dinàmic i divulgatiu per donar valor a les empreses del territori  a partir d’eines pràctiques de màrqueting i comunicació sostenible. El taller, celebrat el dia 24 d'abril, va anar a càrrec de Jordi Romero, d'Espai TReS • Territori i Responsabilitat Social, Joaquim Braulio, de JMC Communication & Innovation for Sustainability, i Ariadna Benet, free-lance Consultant on Sustainabilityand International Development; i va comptar amb l’assistència de 25 persones.
En el taller, dirigit a emprenedors i  PIMES,  es van tractar temes com la sostenibilitat ambiental i social, i com els projectes responsables amb l’entorn i les persones generen propostes innovadores de creació de valor empresarial. És una nova visió empresarial, un compromís de l’empresa per enfocar la seva activitat comercial dins dels valors de la sostenibilitat (respectant els límits i aprofitant les oportunitats).

El dia 25 d’abril, en el marc de les activitats sobre Gestió Sostenible Rural, es va realitzar el Taller de Memòries de Sostenibles, amb l’objectiu d’incentivar les empreses del territori a fer la seva pròpia Memòria de Sostenibilitat, com a eina de transparència i de màrqueting sostenible

El cicle de la Primavera Emprenedora, també ha inclòs dos edicions del programa Odisseu jove a Solsona FM. L'emissió ha comptat amb la participació de 8 joves que han explicat la seva situació laboral i han debatut sobre el retorn a la comarca i d’altres temes d’interès per al col·lectiu.

El cicle també ha previst una jornada sobre Eco emprenedoria, el dia 29 de maig; una xerrada a càrrec d’Àlex Rovira  “si tu canvies, tot canvia”, el dia 6 de juny; i una jornada de viverisme i producció agroalimentària, el dia 12 de juny.
 
A  més, també  s’ha col·laborat en l’organització de la "XVII Jornada econòmica del Solsonès: actors de present, protagonistes de futur”, que va comptar amb les xerrades de Mikah de Waart “curiosa relació entre èxit professional, autoconfiança i felicitat”,  Jorge Luengo amb “la màgia del màrqueting”, i Maica Lanero que va parlar sobre l’economia del bé comú.

Les accions  estan emmarcades dins del projecte de cooperació Incubadores- Vivers d’Empreses Rurals, projecte que pretén fomentar la vitalitat i el creixement  de les comarques rurals amb el suport a l’emprenedoria i amb la creació d’uns vivers d’empreses que permetin generar activitats productives lligades al territori.

FONT: Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central