Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central rep la visita d’una delegació de grups Leader d’Eslovàquia

El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central rep la visita d’una delegació de grups Leader d’Eslovàquia.

Una delegació eslovaca, formada per 23 representants, va visitar Catalunya del 12 al 14 de maig. En concret, el grup es va desplaçar fins al territori del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, al Solsonès, per tal de conèixer alguns dels projectes més emblemàtics impulsats amb el recolzament del programa Leader i intercanviar coneixements sobre la implementació d’aquest programa en ambdós territoris.

Durant el primer dia de la visita es va realitzar una sessió plenària on, a més dels actes institucionals de recepció i benvinguda per part de les autoritats locals, es va presentar el funcionament de la metodologia LEADER a cada un dels territoris i es van detallar els interessos de cooperació dels grups eslovacs i del  Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central. En aquest primer contacte, ja es van fer paleses les oportunitats de cooperació de dos territoris de muntanya amb característiques semblants.

Igualment, i per tal que la delegació eslovaca pogués visualitzar l’impacte que aquest programa ha tingut en el territori i aprendre de noves iniciatives de diversificació per implementar a la seva regió, es van realitzar un seguit de visites a diverses experiències Leader i del Contracte Global d’Explotació (CGE) vinculades amb els principals eixos estratègics del PDR de Catalunya. Relacionades amb l’elaboració i transformació de productes agroalimentaris es va visitar la Granja Godall i l’obrador de xai Pla d’Abella, ambdós projectes impulsats en el marc del Contracte Global d’Explotació.

En l’àmbit de la restauració i el turisme rural, es van visitar els projectes Leader Hotel Monegal, i la seva recent plantació de pomeres de muntanya, i la casa de turisme rural El Call d’Odèn, amb  més de 15 anys d’experiència. Finalment, i vinculat al patrimoni rural i a la promoció del territori, es va visitar la restauració i museïtzació del Salí de Cambrils.

Així mateix, també es va programar una visita a l’Ajuntament de Riner, on la delegació eslovaca va tenir l’oportunitat de conèixer com es gestiona un municipi d’aquestes característiques.

El viatge, organitzat conjuntament pel Consorci Leader de la Catalunya Central i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya – ARCA, tenia com a objectiu difondre les bones pràctiques de l’eix Leader al territori català, així com fomentar projectes de cooperació transnacional entre els territoris Leader de Catalunya i la regió eslovaca de Prešov.