Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El DAAM ha aprovat 412 sol·licituds d'ajut a la diversificació econòmica de les zones rurals del Programa Leader, per 18.195.000 euros, generant una inversió de 56.670.000 euros

El Departament  d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha aprovat 412 sol·licituds d’ajut destinats a la diversificació econòmica de les zones rurals del Programa Leader de Catalunya, en el marc de l’Eix 4 Leader del Programa de Desenvolupament Rural 2007-2013.

L’objectiu principal d’aquests ajuts és fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica per a l’aplicació dels programes de diversificació econòmica de les zones rurals proposats pels grups d'acció local Leader i aprovats pel Departament, que fomentin la creació i/o manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves.
 
Així, aquests ajuts corresponen a actuacions que es desenvolupen en el marc de les mesures del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris i agrobotigues, creació i desenvolupament de microempreses, foment d’activitats turístiques, i conservació i millora del patrimoni rural.
 
Els projectes s’han gestionat a traves dels 13 grups d’acció local Leader que el DAAM va seleccionar per a l’aplicació de la metodologia Leader durant el període de programació 2007-2013.
 
Pel  que fa a la tipologia de projectes subvencionats, destaquen els 133 projectes de la mesura de foment d’activitats turístiques i els 144 de la mesura  de  millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris amb un ajut  total concedit  per mesura de 7.534.000 €  i 4.891.000 € respectivament.
 
Els 412  projectes aprovats pel DAAM generaran una inversió en les zones rurals de Catalunya de 56.673.654 €, amb la creació de 389 llocs de treball directes i la  consolidació de 2.229 més.
 
En referència als llocs de treball també és de destacar que els proveïdors que han d'executar la inversió generada són empreses ubicades a Catalunya, majoritàriament en l'àmbit rural, i per tant, de manera indirecta, fomentaran la creació i consolidació de més Ilocs de treball durant l'execució dels projectes fomentats per l'ajut Leader.


Gràfics


FONT: DAAM