Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El Departament d'Agricultura dóna el tret de sortida al Projecte de cooperació "Desenvolupament de l'oleoturisme i l'enoturisme a la Conca Mediterrània"

Barcelona va acollir ahir dilluns, 10 de març, la trobada inicial transnacional, que representa el tret de sortida al projecte de “Desenvolupament de l’oleoturisme i l’enoturisme a la Conca Mediterrània”. 
Aquest projecte s’emmarca dins del programa europeu ENPI CBC Med, de cooperació transfronterera entre països de la Unió Europea (UE) i els països socis de regions situades al llarg de les costes de la Mediterrània, i finançat per la UE en un 90%.
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) lidera el projecte i té com a socis el GAL de Terre Shardana, d’una banda, i de l’altra el Ministeri de Turisme d’Israel.
 
Aquest projecte es presenta per a potenciar el sector dels olis i vins de zones de Denominació d’Origen Protegida (DOP), estimulant-ne negocis i la seva competitivitat per al codesenvolupament econòmic, la creació d’ocupació i millora de la capacitat dels treballadors per tal d’aconseguir una visió més oberta per a la comercialització que contribueixi a accelerar l’intercanvi de gent i de béns entre les costes mediterrànies.
 
El període d’execució del projecte és de 20 mesos, i s’ha iniciat aquest 2014, d’aquí la necessitat de treballar activa i intensament  per a assolir els objectius marcats. Tot i que el projecte haurà d’haver finalitzat l’estiu de 2015, els resultats obtinguts s’apreciaran més enllà i les base assolides amb ell persistiran en el temps i en el territori contribuint de manera contínua a la millora del sector de l’oli i el vi catalans. És per aquest motiu que el sector se l’ha de fer seu, i hi ha de col·laborar i participar per a la bona resolució del mateix.
 
El fil conductor del projecte entre els tres socis serà la creació d’una ruta turística vinculada amb l’oli i el vi, i que pretén impulsar aquest sector i generar activitat econòmica en el territori.
 
Diferents agents del sector han valorat molt positivament el desplegament d’aquest projecte, una iniciativa que també es vol aprofitar perquè coincideix amb la tasca de promoció de la cultura de l’oli, del vi, del paisatge, i de dinamització del sector de la producció que ja fa anys que duem a terme en el territori.
 
El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DAAM, Domènec Vila, va presentar el projecte i, juntament amb tot l’equip del Departament i de la resta de socis, es van marcar les línies de treball, la metodologia i els objectius a assolir en el marc d’execució del projecte.
 
 
FONT:DAAM