Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El Departament d'Agricultura impulsa el Comitè de Seguiment del PDR.cat2020

La directora general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Esther Peña, com Autoritat de Gestió del PDR.cat2020, ha presidit aquest matí, als Serveis Centrals del DARP, a Barcelona, la reunió del Comitè de Seguiment del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020.
 
En aquest nou període s’ha ampliat la composició dels membres del Comitè en relació a períodes anteriors per tal de cobrir els principals agents que participen en el desenvolupament rural a Catalunya. Així mateix, s’ha previst la creació de grups de treball de caràcter tècnic.
 
Aquesta primera reunió, a més dels representats de la Comissió Europea (CE), del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) i del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), ha comptat amb l’assistència de diferents representants del Departament d’Agricultura i vocals representants de les següents organitzacions i institucions:
- Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
- Consorci Forestal de Catalunya
- Associació Agrària de Joves Agricultors – Associació d’Empresaris Agraris de Lleida
- Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya
- SEO/BirdLife Catalunya
- Consell General de Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació de Catalunya
- Consell Nacional de les Dones de Catalunya
- Universitat Autònoma de Barcelona
- Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Pèrits Agrícoles de Catalunya
- Departament d’Economia i Coneixement
- Departament de Benestar Social i Família mitjançant l’Institut Català de les Dones, la Direcció General de Joventut i la Secretaria d’Inclusió Social
- Departament d’Empresa i Ocupació mitjançant el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya
- Departament de Territori i Sostenibilitat mitjançant l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic i de l’Agència Catalana de l’Aigua
 
En la trobada d’avui, s’hi ha debatut i analitzat, entre altres, els criteris de selecció de les operacions del programa, la modificació prevista per a l’any 2016, el grau d’implementació del programa i, finalment, s’ha presentat l’estratègia de comunicació.
 
Cal destacar que, tot i el retard en l’aprovació del programa, que no es va fer efectiu fins el 28 de juliol de 2015, durant aquest any  ja s’han convocat 32 de les 39 operacions del programa que es gestionen mitjançant convocatòries públiques d’ajut, per un import total de gairebé 144 milions d’euros, el que suposa gairebé 62 milions d’euros del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). En aquest sentit, la secretària del Comitè, la subdirectora general de Planificació Rural del DARP, Laura Dalmau, n’ha destacat el bon ritme, fet que ha estat subratllat també pel representant de la Comissió Europea.
 
També s’ha demanat i animat els representants del Comitè, que proposin la constitució de grups de treball d’acord amb els seus interessos en el marc del PDR.cat2020. En aquest sentit, aquests grups de treball han de permetre examinar i debatre en profunditat determinats aspectes estratègics, d’execució, i de millora de l’eficàcia i eficiència en la seva implementació.
 
Finalment, Esther Peña ha agraït la participació de tots els membres del Comitè i els ha animat a que participin activament en totes les tasques que els hi han estat encomanades per tal d’ajudar al desenvolupament rural a Catalunya.
 
FONT: DARP