Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El Departament d'Agricultura impulsa la cooperació dels grups d'acció local Leader de Catalunya amb un milió d'euros

El Departament d’Agricultura,  Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha convocat els ajuts a la cooperació dels grups Leader de Catalunya per al 2017, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020, per un import d'un milió d'euros. L'objectiu principal d’aquests ajuts és fomentar els projectes de cooperació dels territoris Leader de Catalunya que tinguin estratègies de desenvolupament i temàtiques comunes, creant projectes en xarxa que permetin la realització d’actuacions conjuntes en diferents territoris i creïn sinèrgies amb els projectes productius de cada zona.
 
Els beneficiaris d’aquesta convocatòria són els 11 grups d’acció local que van ser seleccionats pel DARP per a l’aplicació del desenvolupament local participatiu Leader, en el marc del PDR 2014-2020. El termini de presentació de sol·licituds serà d’un mes a partir de l’endemà de la publicació de l’Ordre de convocatòria, avui, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).
 
Els projectes de cooperació s’han de regir pels principis d’innovació i efecte demostratiu, han de contribuir al  desenvolupament sostenible del medi rural, han d’implicar la posada en comú d’idees, coneixements i recursos humans i materials, al voltant de l’assoliment d’un objectiu d’interès compartit, i han de fomentar el desenvolupament de projectes transversals per tal de reforçar les estratègies dels grups Leader i donar un valor afegit al Leader de Catalunya.
 
Com a novetat en aquest nou període de programació 2014-2020, els grups Leader podran desenvolupar projectes propis en col·laboració amb els agents del seu territori, el que permetrà desenvolupar les estratègies específiques de cada zona.
 
En la convocatòria 2016, la primera del període 2014-2020, el Departament d’Agricultura va aprovar 20 projectes de temàtiques molt diverses, com ara l’emprenedoria, els joves rurals, les energies renovables, la valorització dels productes agroalimentaris, desenvolupament econòmic en espais naturals protegits o coworking rural, entre altres.
 
Els ajuts que preveu aquesta convocatòria són cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), d’acord amb el que preveu el PDR de Catalunya 2014-2020. El 57% l'aporta el DARP (521.930 euros, a càrrec del pressupost de l’any 2017 i 48.070 euros a càrrec del de l’any  2018) i el 43%, 430.000 euros, anirà a càrrec del fons FEADER.
 
FONT: DARP