Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El Departament reconeix 71 empreses Leader per aplicar la Responsabilitat Social Empresarial, en el marc del projecte de cooperació Leader 'Gestió Sostenible Rural'

El Departament reconeix 71 empreses Leader per aplicar la Responsabilitat Social Empresarial, en el marc del projecte de cooperació Leader 'Gestió Sostenible Rural'.

Un total de setanta-una petites empreses Leader de Catalunya han rebut avui dimecres, a l’Església Museu de Sant Salvador de Castellfollit de la Roca, un certificat de reconeixement als seus processos d’implantació de polítiques de Responsabilitat Social. El conjunt d’aquestes organitzacions ha participat en el projecte de cooperació "Gestió Sostenible Rural", finançat i impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) en el marc del programa LEADER del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2007-2013.

Aquest IV Acte de Lliurament dels esmentats certificats ha estat presidit pel director general de Desenvolupament Rural del DARP, Oriol Anson.
 
Amb la certificació de la Responsabilitat Social Empresarial d’aquestes 71 empreses, ja són un total de 352 els beneficiaris d’ajuts Leader de Catalunya que des de la convocatòria 2009 han acreditat la implementació de processos de millora en l’àmbit econòmic, ambiental i social de la seva activitat. Aquesta xifra situa el projecte de cooperació "Gestió Sostenible Rural", coordinat pel grup Leader Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC), com un dels programes públics de foment de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE) en la petita i mitjana empresa més importants de l’Estat espanyol.
 
"Gestió Sostenible Rural" ha desenvolupat també múltiples accions encaminades a difondre el concepte de la Responsabilitat Social Empresarial entre els diferents agents socioeconòmics dels territoris Leader. Al llarg dels darrers anys s’han organitzat més d’un centenar d’actes de sensibilització, s’han impartit diferents cursos formatius a empreses, s’han programat visites d’intercanvi empresarial, i s’ha publicat material divulgatiu i pedagògic divers.
 
L’acte d’avui ha comptat amb la ponència de l’expert en Responsabilitat Social i coordinador de Respon.cat -iniciativa empresarial per al desenvolupament de l’RSE a Catalunya-, Josep Maria Canyelles, que sota el títol ‘Estat de situació de l’RSE a Catalunya i iniciatives que s’estan impulsant arreu del territori català’, ha exposat les experiències més notables que avui dia es desenvolupen en l’àmbit de la RSE. A més, responsables de les empreses Llagurt, Hidrocolor i Granel han participat en una taula rodona per a tractar de bones pràctiques i experiències en l’àmbit de la Responsabilitat Social.
  
FONT: DARP