Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El Director General de Desenvolupament Rural visita el projecte Leader "Logos Berguedà"

El Director General de Desenvolupament Rural visita el projecte Leader "Logos Berguedà".

El Director General de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, i la Subdirectora General de Planificació Rural, Laura Dalmau, han visitat aquest divendres 8 de març la comarca del Berguedà.
La direcció de Desenvolupament Rural, desprès de reunir-se amb els màxims responsables de la comarca per conèixer diversos projectes de desenvolupament rural, ha visitat el projecte LEADER “Logos Berguedà”, situat a l'Ametlla de Merola de Puig- Reig, acompanyat, entre d'altres, pel President del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca, el President de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central i Alcalde de Puig-Reig, Antoni Clement, i el Gerent de l'Associació, Lluís Torrentó.

El projecte “Logos Berguedà", dirigit per Virgina Parramon, pretén crear una nova línea de serveis dedicada al turisme, la cultura, la gastronomia i, sobretot, a la promoció i desenvolupament del territori. Per assolir aquests objectius, el projecte crearà un restaurant, una sala de conferències i projeccions, i una llibreria especialitzada. Així mateix, es complementarà amb la creació d'una línea de marxandatge de temàtiques culturals que guardin relació amb la comarca.

L’emprenedora Virginia Parramon té com a objectiu revitalitzar el sector turístic del Berguedà, donant a conèixer el patrimoni de que disposa el territori mitjançant la unió de la història, la cultura, l’artesania, l’art, la gastronomia i la natura. El projecte "Logos Berguedà", preveu la creació de cinc llocs de treball directes i la creació i consolidació de llocs de treball indirectes amb la col·laboració d’altres iniciatives empresarials. Aquest Centre per a la Promoció de la Cultura i la Gastronomia del Berguedà ha rebut un ajut LEADER de 154.000,00 €. Aquest ajut ha estat gestionat per l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, un dels 13 grups d’acció local LEADER seleccionats pel Departament d'Agricultura per desenvolupar el programa LEADER durant el període 2007-2013.

El Director General de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, ha destacat la singularitat d’aquest projecte, únic a Catalunya per la seva visió integral del turisme, la gastronomia, l'agricultura, la cultura, la història, la literatura, la natura, amb criteris de sostenibilitat i de desenvolupament territorial.

FONT: Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.