Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El Director General de Desenvolupament Rural visita l’empresa Formatgeries Montbrú

El Director General de Desenvolupament Rural visita l’empresa Formatgeries Montbrú .

El Director General de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, va visitar el passat divendres 12 de juliol l’empresa Formatgeries Montbrú, S.A. de Moià.
Després d'assistir a l’acte de cloenda de "l’Escola d’estiu per a persones emprenedores al Berguedà", Jordi Sala va visitar l’empresa Formatgeries Montbrú, S.A. acompanyat, entre d’altres, del President de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central i Alcalde de Puig-Reig, Antoni Clement; l’Alcalde de Moià i President del Consorci pel Desenvolupament dels municipis del Moianès, Dionís Guiteras; el Vicepresident de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, Ramon Vilar, i el personal tècnic del Grup d’Acció Local.

Formatgeries Montbrú, S.A. és una empresa familiar, dedicada a l’elaboració de productes làctics a base de llet de cabra, ovella i búfala, essent el formatge semi-curat de cabra el producte estrella.
L’empresa ha estat subvencionada pels ajuts LEADER en dues ocasions i en tràmits d’una tercera donant possibilitat a la seva expansió i modernització:

- L'any 2009 es presenten al programa Leader amb el projecte de “Millora i Trasllat de formatgeria: projecte per a conversió de nau industrial en formatgeria artesanal de Formatgeries Montbrú”; amb una inversió certificada de 211.848,61 € i una subvenció pagada de 52.940,97€.
- L’any 2010 van presentar un projecte d’ampliació de l’activitat: “Ampliació formatgeria: instal·lació frigorífica (Cambra de maduració de formatges)”; amb una inversió certificada de 75.057,86 € i una subvenció pagada de 22.517,36 €.
- Per a la convocatòria de l'anualitat  2011, Formatgeries Montbrú, S.A va presentar el projecte “Ampliació de formatgeria: Adquisició de cambra de maduració per a formatges escorça blanca i d’un laboratori de control de qualitat i millora en el procés d’envasat de qualitat”; amb una inversió aprovada de 245.623,92 € i un ajut de 73.687,18 € (pendent de certificar el setembre d’enguany).

L’any 2011 l'empresa va adquirir noves naus al polígon industrial de Moià on s’hi ubica l’acabat, l’expedició del formatge i les oficines. Unes instal·lacions de 1.300 m2 repartits en cambres de maduració, oficines i en espaioses sales de treball que permeten treballar amb millors condicions higiènico-sanitàries i elaborar el formatge seguint els mètodes tradicionals de sempre però amb més comoditat.

Gràcies a aquest esforç en inversions i ampliacions, i amb el suport dels ajuts Leader, Formatgeries Montbrú, S.A. ha aconseguit crear 32 llocs nous de treball, demostrant aconseguir un reeiximent enfortit davant el context actual, essent una de les empreses formatgeres pioneres del país.
El senyor Jordi Sala ha valorat molt favorablement les iniciatives i la trajectòria de l’empresa.

Els ajuts LEADER es desenvolupen en el marc de l’Eix 4 Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, pel període 2007-2013, i estan cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural  (FEADER) i el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

FONT: Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central