Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El director general de Desenvolupament Rural visita tres dels projectes Leader de referència de la Catalunya Central

El director general de Desenvolupament Rural visita tres dels projectes Leader de referència de la Catalunya Central.
El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, Oriol Anson, ha visitat, aquest dijous 14 d'abril, diversos projectes promoguts pel grup Leader Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central,  en el marc  la seva Estratègia de Desenvolupament Local.
 
Anson s’ha desplaçat primer a Torà, per a visitar la Granja Escola l’Auró, un alberg especialitzat en l’educació i l’oci inclusiu, amb les instal·lacions 100% adaptades, en un edifici construït en fusta i que compta amb energies renovables.
Posteriorment, el director general s'ha dirigit a Odèn, on ha visitat el complex del Salí de muntanya de Cambrils, en el qual, amb el recolzament del programa Leader, s'ha arranjat el molí fariner i el Centre d’Interpretació del Salí, a més de rehabilitar la bassa de sal com a piscina d’usos terapèutics.
 
Al migdia, la junta del Consorci ha fet un balanç de l’aplicació del Leader 2007-2013 en el seu àmbit territorial  i dels resultats obtinguts en el desenvolupament de la seva estratègia territorial; a la vegada que s'ha presentat l'Estratègia de Desenvolupament Local del grup Leader per al període de programació 2014-2020.
Durant la tarda s'ha visitat, també a Odèn, el Zoo del Pirineu, una activitat que permet gaudir dels vols d’aus rapinyaires. El centre també disposa d’una cinquantena d’animals en exposició, sobretot aus rapinyaires autòctones del Pirineu, i organitza tallers d’educació ambiental adreçats a col·legis i famílies
 
Des de l’inici del programa, el Consorci ha gestionat 111 projectes, amb un ajut total de 5.011.931,14€, el que representa una inversió de 14.673.610,99€ i la creació de 104 llocs de treball directes.
 
FONT i FOTOGRAFIES: DARP