Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El Fons Andrena per a la conservació de la biodiversitat, convoca la línia d'ajuts Pondscapes 2014

Andrena, fons per a la conservació de la biodiversitat, és un fons econòmic de la família Gallés, administrat per la Xarxa de Custòdia del Territori, i que té com a objectiu el finançament de projectes encaminats a la gestió i conservació de la biodiversitat.

Aquest any 2014 Andrena convoca la línia d'ajuts PONDSCAPES, destinada a finançar projectes entorn dels següents sistemes d’aigües continentals:

  • Sistemes aquàtics temporals. Els finançadors han triat aquest àmbit per l’especial vulnerabilitat d’aquests ambients, per la seva importància en la preservació de la biodiversitat a la regió mediterrània i com a hàbitat d’espècies rares. Tot i la seva singularitat, solen ser ambients poc valorats.
  • Basses permanents d’especial interès per a la ictiofauna autòctona amenaçada. Com per exemple el fartet (Aphanius iberus), el samaruc (Valencia hispanica), l'espinós (Gasterosteus aculeatus), la madrilleta roja (Achondrostoma arcasii)
  • Basses permanents d'especial interès per a l’herpetofauna. Per la seva riquesa d’espècies i/o espècies amenaçades.
  • Ullals.
  • Zones humides d’alt interès florístic, amb hidròfits amenaçats o hàbitats molt restringits.

La convocatòria 2014 té una dotació pressupostària de 30.000€. Els projectes podran optar a la totalitat de l’import de l’ajut o a imports parcials, tot i que s’encoratja la presentació de projectes el màxim d’ambiciosos possible. Poden ser beneficiaries d’aquest fons les entitats sense ànim de lucre, així com els centres de recerca, universitats i societats mercantils sempre que es presentin en coalició amb alguna entitat sense ànim de lucre.

Més informació de la línia d'ajuts Pondscapes 2014