Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El futur de la Política Agrària Comuna passa per la seva simplificació i modernització

 El futur de la Política Agrària Comuna passa per la seva simplificació i modernització.

El 7 de juliol, a Brussel·les, va tenir lloc la presentació dels resultats de la consulta pública sobre el futur de la Política Agrària Comuna (PAC), així com l'anàlisi realitzada sobre el terreny.

Una consulta que es va dur a terme a través d'un qüestionari on-line obert per la Comissió Europea des del 2 de febrer fins el 2 de maig de 2017, i que va comptar amb més de 320.000 respostes procedents dels 28 països de la Unió Europea. Durant el mes de maig es va avançar una primera anàlisi dels resultats de la consulta, que va confirmar l'existència d'un gran interès públic sobre la necessitat de modernitzar i simplificar la Política Agrària Comuna (PAC).

La Conferència "CAP: Have your say" va ser inaugurada pel Comissari Europeu d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Phil Hogan, que va destacar l'existència d'un gran marge de millora en la Política Agrària Comuna. Durant el seu discurs va destacar que la Política Agrària Comuna és una política integral que arriba a tots i a cadascun dels ciutadans de la Unió Europea, i que entre els seus objectius hi ha la seva simplificació, simplificant així també la vida dels agricultors.

Aquesta conferència marca l'última fita en el viatge cap al futur de la PAC, obrint un debat sobre els canvis i millores que poden realitzar-se. La conferència va estar estructurada en quatre parts. La primera va consistir en una "Sessió oberta" en què van intervenir representants de la Unió Europea i dels països membres. A continuació hi va haver dos debats, el primer dedicat a les "Dimensions econòmiques i ambientals de la PAC", i el segon centrat en les "Dimensions socials: alimentació, zones rurals, creixement i ocupació". La Conferència es va tancar amb una sessió de conclusions.

Tant els resultats de la consulta, com l'anàlisi sobre el terreny, es recolliran en una Comunicació sobre la modernització i la simplificació de la PAC que la Comissió publicarà a finals de 2017.

FONT: Red Rural Nacional