Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

"El futuro se escribe en femenino", un estudi sobre l'accés de les dones rurals als òrgans de decisió i gestió dels GAL en el període 2007-2013

"El futuro se escribe en femenino", un estudi sobre l'accés de les dones rurals als òrgans de decisió i gestió dels GAL en el període 2007-2013.

La Red Española de Desarrollo Rural ha elaborat un estudi a nivell nacional per analitzar la situació de les dones en els àmbits de decisió i gestió del medi rural. La publicació "El futur s'escriu en femení: Estudi de diagnòstic de situació i factors que incideixen en l'accés a les dones als òrgans de decisió i gestió dels GAL en el període 2007-2013", és el resultat d'un ampli anàlisi dut a terme per la REDR amb l'objectiu d'aportar més informació sobre la situació que viuen aquestes dones rurals en el seu dia a dia.

L'informe, finançat pel MAGRAMA i la Red Rural Nacional, examina la situació actual i les tendències pel que fa a l'accés de les dones a òrgans de gestió i representació dins el medi rural. Una informació que sorgeix de les entrevistes que s'han dut a terme en els darrers mesos a presidentes de Grups d'Acció Local, Xarxes Territorials, gerents i empresàries, per tal de conèixer de primera mà la seva situació. L'objectiu d'aquesta publicació no és altre que entendre millor la realitat en què viuen les dones en el medi rural i la seva relació amb els llocs directius i de representació, així com impulsar els mecanismes amb els quals podem ajudar a superar les barreres a les que s'enfronten i aportar idees que permetin accelerar aquest procés.

D'entre les entrevistes realitzades, volem destacar la de l'emprenedora catalana Susanna Carim (pàgina 76), que explica la seva experiència personal a l'hora d'impulsar la cerveseria artesana Cerveses l’Anjubuna iniciativa Leader situada al territori del grup CIS Ribera d'Ebre - Terra Alta. 

Estudi "El futuro se escribe en femenino"

FONT: REDR i ARCA