Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El Grup d’Acció Local suec Närheten visita Catalunya

Representants i membres de l’equip tècnic del grup GAL Närheten visitaran Catalunya del 24 al 27 de setembre. La delegació es desplaçarà als territoris del Consorci GAL Alt Urgell Cerdanya, el Consorci Centre de Desenvolupament Rural Pallars – Ribagorça, i del Consorci Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord, per conèixer alguns dels projectes impulsats amb el recolzament del programa Leader i intercanviar coneixements sobre la implementació de l’estratègia Leader en ambdós territoris.

El viatge, organitzat conjuntament pels grups Leader d’acollida i l’Associació d’iniciatives Rurals de Catalunya – ARCA, té com a objectiu difondre les bones pràctiques de l’eix Leader al territori català, així com fomentar projectes de cooperació transnacional entre els territoris Leader de Catalunya i el grup GAL suec participant. També s’aprofundirà sobre l’evolució de la implementació del programa Leader a Catalunya, amb més de 20 anys d’experiència.

En aquest sentit, el primer dia de la visita s’ha organitzat una jornada de treball que inclourà les presentacions dels programes Leader suec i català, a més de les presentacions del funcionament i interessos de cooperació del grup suec i els grups GAL d’acollida. Així mateix, es desenvoluparà un taller pràctic on els participants podran debatre i cercar possibles vies de cooperació vers temàtiques tan diverses com la pesca, l’esquí nòrdic, l’emprenedoria, les polítiques de Responsabilitat Social Empresarial, el turisme i la joventut rural.
Posteriorment, la delegació sueca visitarà diverses experiències Leader relacionades amb el turisme rural, la promoció de productes locals i la dinamització dels i les joves rurals, entre d’altres.

Durant aquest mes de setembre els territoris Leader catalans han rebut la visita de tres delegacions europees, fet que està convertint l’aplicació de la metodologia Leader a Catalunya en un referent a nivell europeu.