Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El grup de treball per la gestió del Programa de Desenvolupament Rural Sicilià visita Catalunya

Representants del l’Autoritat de Gestió del Programa de Desenvolupament Rural de Sicília, mitjançant el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, visitaran Catalunya els propers dies 7, 8 i 9 de març. La visita consisteix en tres jornades de treball que complimentaran les sessions teòriques i les taules de debat, amb visites a projectes que s’han desenvolupat al territori.

La primera jornada, es desenvoluparà a la seu del Departament d’Agricultura de Barcelona, i inclourà els actes institucionals de recepció i benvinguda a la Delegació Siciliana, a més de dues ponències on es detallarà el funcionament i la implementació del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya en el període 2007-2013. Durant la tarda, es realitzaran dues sessions de treball pràctiques vers la metodologia LEADER i el Contracte Global d’Explotació (CGE).

Durant la segona jornada de la visita, la delegació Siciliana es dividirà en dos grups, experiències LEADER i experiències en el marc del CGE. El grup Leader es desplaçarà al Consorci de Desenvolupament Alt Camp, Conca de Barberà i Anoia, on visitarà el Viver d’Empreses Vitivinícoles de la Conca de Barberà, El Celler Carles Andreu i la Cooperativa de l’Espluga de Francolí.

El grup CGE es desplaçarà fins a Lleida, on visitarà l’entitat assessora de la Federació de Cooperatives Agrícoles de Catalunya i la Societat Agrària de Transformació EDOA, on es produeixen unes cireres de gran qualitat. Posteriorment, el grup es desplaçarà fins a la comarca del Solsonès, on visitarà una explotació de porcí de cicle tancat que ha incorporat un circuit curt de comercialització per tal de donar una valor afegit als  productes que elabora.

La visita continuarà al dia següent amb sessions de treball i debat vers la metodologia Leader i el CGE a la seu del Departament d’Agricultura de Barcelona.

Amb aquest intercanvi, el Departament d’Agricultura pretén conèixer en primera persona altres  Programes de Desenvolupament Rural que s’estan implantant a Europa, a més de donar a conèixer el programa que s’està desenvolupant a Catalunya i els resultats obtinguts fins l’actualitat.