Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El Grup Leader ADRINOC representa als grups Leader catalans i al Departament d'Agricultura a l'Event Europeu Leader 2013

El Grup Leader ADRINOC representa als grups Leader catalans i al Departament d'Agricultura a l'Event Europeu Leader 2013.

El Grup Leader Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC) representa als grups Leader catalans i al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) en l’Event Europeu Leader 2013, que se celebra a Brussel·les entre ahir i avui.

La Xarxa Europea de grups Leader organitza aquesta jornada amb l’objectiu de donar suport al procés de programació del Leader per al nou període de programació 2014-2020 i d’oferir una plataforma de contacte entre tots els agents relacionats amb el futur del Leader.

La programació 2014-2020 en matèria del Leader estableix la possibilitat d’incorporar operacions FEADER, FEDER i FSE de forma conjunta en els programes de desenvolupament local Leader, coneguts com a plurifons. Aquest fet reforçaria les estratègies territorials, amb més diversitat d’actuacions a desenvolupar i de manera coordinada entre els diferents fons estructurals.

D’altra banda, es planteja una amenaça sobre Leader que ve donada pel fet que hi pugui haver coexistència entre PDRs estatals i regionals, i que la metodologia Leader s’integri en una programació estatal, atès que la proximitat als territoris d’implementació és un element indispensable per a definir una estratègia global.

Les sessions de l’Event Europeu Leader 2013 es centren a utilitzar les lliçons apreses, experiències i bones pràctiques de l’actual període de programació per a consolidar la metodologia Leader i preparar el proper període 2014-2020.

Els grups Leader participants han de compartir les seves experiències, participar activament en els debats i presentar exemples d’actuacions del seu àmbit territorial. També s’ha convidat a les jornades a altres actors del desenvolupament rural que tinguin interès a començar a aplicar estratègies Leader en el proper període de programació.

ADRINOC és un Grup d’Acció Local (GAL) Leader que va ser seleccionat pel DAAM per a desenvolupar el Programa Leader 2007-2013 en l’àmbit territorial de les comarques de la Garrotxa, vint-i-cinc municipis de l’Alt Empordà, els municipis de la zona del Collsacabra d’Osona, i un del Pla de l’Estany.


FONT:DAAM