Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El MARM i la Comunitat Autònoma d'Andalusia col.laboren per a la posada en marxa de la Llei de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural.

Nota del MARM

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica avui el Protocol general pel qual el Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí (MARM) i la Comunitat Autònoma d'Andalusia col.laboraran per l'aplicació de la Llei de 13 de desembre, per al desenvolupament sostenible del medi rural.

Aquest Protocol té com a objecte fixar el marc de concertació d'actuacions entre les dues administracions en matèria de desenvolupament rural per a posar en pràctica el primer Programa de desenvolupament rural sostenible, tal com preveu l'esmentada Llei.

Aquest Programa de desenvolupament rural sostenible s'aplicarà en els termes municipals del medi rural integrats en les zones rurals delimitades i qualificades per la Comunitat Autònoma, per a cadascuna de les quals s'elaborarà un pla de zona rural, com a instrument de planificació de les mesures i accions previstes en el programa.

D'aquesta manera, segons el Protocol publicat avui al BOE, s'elaboraran once plans de zona en altres tantes zones rurals d'Andalusia, amb una inversió total de 3.596.000 euros per al període 2011-2015, cofinançats a parts iguals per l'Administració general de l'Estat i la Comunitat Autònoma d'Andalusia.

Tots els plans de zona corresponen al primer nivell de prioritat i s'aplicaran en les zones de Serra de Filabres i Alhamilla (Almeria), Nord-est de Cadis i Los Alcornocales (Cadis); dels Pedroches i l'Alt Guadiato (Còrdova); Hoyas de Basa i Guadix (Granada), La Alpujarra (Granada i Almeria); Andévalo i Cuenca Minera (Huelva); Serra d'Aracena i Pics d'Aroche (Huelva); Comtat de Jaén (Jaén); Serres de Segura i Cazorla (Jaén); Serres occidentals de Màlaga (Màlaga), i Sierra Morena sevillana i la Vega Alta (Sevilla).

Pel que fa als compromisos adquirits mitjançant aquest Protocol, la Direcció General de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural del Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí serà l'òrgan encarregat de la gestió i la coordinació operativa dins del marc institucional de coordinació de la Conferència Interministerial per al Medi Rural.

Per la seva banda, la Comunitat Autònoma d'Andalusia es compromet, per a la correcta execució de les actuacions incloses en el Protocol, a l'elaboració i posterior execució dels plans de zona, així com a crear un òrgan de participació de cada zona rural objecte de planificació, per tal de facilitar una participació pública real i efectiva, tant en l'elaboració del pla de zona com per al seu posterior seguiment i avaluació.

Així mateix, es crea una Comissió de Seguiment de les actuacions derivades del Protocol que tindrà, entre altres funcions, les de facilitar l'intercanvi d'informació entre les parts sobre les actuacions empreses en l'execució del mateix, facilitar la cooperació i la coordinació entre les parts i vetllar perquè l'elaboració dels plans de zona es realitzi dins del marc del Programa de desenvolupament rural sostenible.

El text del Protocol general es pot consultar al següent enllaç:

http://www.boe.es/boe/dias/2010/12/14/pdfs/BOE-A-2010-19271.pdf