Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El MARM publicarà les ordres per a projectes de cooperació i pilots 2011 a primers d'any

El vicepresident de Red Española de Desarrollo Rural, Miguel Castellano, assisteix a la reunió del Comitè de Seguiment del Programa de la Red Rural Nacional.

Les ordres de projectes de cooperació i projectes pilot corresponents a 2011 veuran la llum a principis d’any, segons informà el director general de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural, Jesús Casas, als representants de les organitzacions pertanyents al Comitè de Seguiment del Programa de la Red Rural Nacional.

A la reunió va participar el vicepresident de la Red Española de Desarrollo Rural, Miguel Castellano, juntament amb representants d’organitzacions agràries, ecologistes, organitzacions de dones,etc.

Durant la reunió es van presentar els avanços de l’avaluació intermèdia del programa, l’estat d’execució del mateix, els projectes d’experiències innovadores que estàn realitzant les comunitats autònomes en el marc d’aquest programa, així com la informació dels resultats dels grups de treball.

Els grups de treball, integrats pels membres del comitè de seguiment han abordat les temàtiques de muntanya, transhumància, sistemes agroforestals d’alt valor natural i bones pràctiques.

A la reunió es va distribuir el monogràfic de ”Bones pràctiques en desenvolupament i persones grans” que recull experiències transferibles destinades a aquest sector de la població que habita en el medi rural. Aquesta publicació constitueix el segon volum d’una col.lecció destinada a identificar i difondre bones pràctiques per a diferents col.lectius del medi rural.

Per altra banda, també es va presentar al Comitè les diferents contribucions que s’han realitzat des d’aquest Programa, finançat pel Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural per a 2007-2013, a la xarxa Europea de Desenvolupament Rural, amb objecte de transferències de coneixements i experiències al medi rural europeu.

Finalment, s’ha abordat el projecte d’ordre ministerial per la qual s’estableix l’organització de la Xarxa Rural. L’objectiu d’aquesta ordre és dotar d’estabilitat i d’un horitzó més enllà del 2013 a l’estructura ja creada gràcies a la programació comunitària.

La Xarxa Rural Nacional constitueix per tant, un fòrum de cooperació i coordinació entre totes les institucions i agents implicats en el desenvolupament rural i els objectius de la qual són: millorar l’aplicació de la programació de desenvolupament rural 2007-2013, augmentar la capacitat de desenvolupament dels territoris rurals i, potenciar l’enfocament ascendent i promoure el coneixement sobre el món rural.

FONT: REDR