Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El Ministeri d'Agricultura atorga els Premis d'Excel·lència i Innovació per a dones rurals

El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ha atorgat els Premis d'Excel·lència i Innovació per a dones rurals 2012.  En aquesta tercera edició, s'han premiat un total de nou projectes impulsats i gestionats per dones de l'àmbit rural amb una dotació de 25.000 euros per a cada projecte.

D'entre els projectes premiats trobem iniciatives com "Crisara", un projecte amb tres línies d'actuació: la fabricació de productes específics per cobrir les necessitats dels agricultors ecològics; una assessoria agroambiental, i l'aprofitament de les restes de la poda com a font d'energia. I "Dones del mar de Cambadors", amb l'objectiu de que les mariscadores donin a conèixer a la ciutadania els oficis que desenvolupen les dones del mar vers la pesca.

Els projectes premiats destaquen per la potenciació de la dona com a agent dinamitzador i desenvolupador del medi rural mitjançant la seva intervenció en el mercat laboral. Aquest fet implica una visualització de les tasques de la dona que ajuda a reconèixer les seves aportacions a la societat rural en tots els àmbits, ajudant a avançar així cap a una igualtat més real entre els homes i les dones.

L'acte d'entrega dels guardons es celebrarà el proper dia 15 d'octubre a Madrid, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Dona Rural.