Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El món rural aposta per la transició energètica

El món rural aposta per la transició energètica .

Amb l’objectiu de posar sobre la taula la necessitat d’abordar el canvi cap a un model energètic català renovable, descentralitzat, sostenible i democràtic, les entitats organitzadores celebren la jornada “Sobirania i transició energètica a Catalunya", el proper 27 de març al Castell de Montesquiu. L’acte va dirigit a entitats locals, administració pública, món empresarial i ciutadania en general que estigui interessada a desenvolupar projectes de transició energètica. Les inscripcions a la jornada es poden realitzar a través d’aquest FORMULARI.

La jornada s’iniciarà a les 09.30h amb la benvinguda a càrrec d’Albert Puigvert gerent de l’ARCA i Maria Carme Freixa, presidenta de l’AMC. Tot seguit Ramon Sans, enginyer industrial i expert i impulsor de la TE21, realitzarà la ponència “La transició energètica a Catalunya”. A continuació, l’investigador de la UPC, Pep Salas, i el tècnic de la Diputació de Barcelona Josep Verdaguer encapçalaran una taula de debat sobre “Les barreres actuals de la transició energètica” en els àmbits públic i privat.
Després de la pausa, tindrà lloc una taula rodona sobre experiències locals a Catalunya, on hi intervindran Carme Ferrer, alcaldessa de Senan; Marc Roca, alcalde de Rocafort de Queralt; Josep Subirana, regidor de medi ambient d’Avià; Eudald Hueso i Carina Creixans, de l’Agència de l’Energia del Ripollès; i Pep Puig, impulsor del projecte “Viure de l’aire del cel”. Tot seguit es faran dinàmiques de grup per recollir iniciatives per a la promoció de la transició energètica en l’àmbit local.
Havent dinat s’encetarà la recta final de la jornada. En primer lloc hi haurà la lectura de les conclusions de les dinàmiques grupals i, per últim, es realitzarà la cloenda de la jornada a càrrec d’Oriol Anson, director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya; i Joan Carles Àngel, director del Parc del Castell de Montesquiu.
Aquesta sessió està coorganitzada per la Fundació Món Rural (FMR), l’Associació Leader Ripollès Ges - Bisaura, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i l’Associació de Micropobles de Catalunya.

Programa