Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El procés participatiu sobre l’Agenda Rural de Catalunya encara el tram final

En aquesta darrera fase la ciutadania podrà fer les seves aportacions a través del canal Participa

El procés participatiu sobre l’Agenda Rural de Catalunya encara el tram final.
El procés participatiu sobre l’Agenda Rural de Catalunya encara el tram final

El procés participatiu entorn l’Agenda Rural encara el tram final. A partir de demà dimecres la ciutadania podrà consultar i fer les seves aportacions a través del portal Participa. El procés estarà obert fins el dia 15 de febrer.

Aquest és el darrer pas del procés participatiu engegat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural mitjançant la Comissió redactora formada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya, i el Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible (CADS).

Des del mes de febrer partint de 6 tallers temàtics i 15 de territorialitzats s’han recollit nombroses propostes que han donat com a resultat un document final amb 900 accions. Aquest és el document sobre el que ara es poden fer noves aportacions i esmenes a través del canal Participa.

Les accions proposades s’ordenen entorn a set grans reptes:

  • Persones, benestar i Repte demogràfic.
  • Transició ecològica
  • Territori connectat
  • Sistema agroalimentari
  • Gestió forestal
  • Innovació i dinamització social i econòmica
  • Governança

L'Agenda Rural de Catalunya busca identificar les necessitats de l'espai rural i garantir-ne les condicions de vida i de desenvolupament mitjançant la diversificació econòmica. L'Agenda és un element clau per a l'equilibri i la cohesió territorial del país.

Aquesta garantia li permetrà afrontar reptes de futur com són el repte demogràfic; la gestió territorial, actuant sobre el medi natural amb els objectius de la conservació i millora de la biodiversitat i la prevenció d’incendis, mitjançant les mesures de gestió forestal sostenible, elements clau per a la lluita i mitigació del canvi climàtic; fer front a la transició energètica, de manera ordenada, per a aconseguir una energia deslligada del carboni el 2050, i, especialment, establir un sistema de governança que permeti que, en el futur, es tingui en compte les necessitats de l’espai rural i la gent que hi viu en totes les polítiques del país.