El procés participatiu sobre l’Agenda Rural de Catalunya encara el tram final
En aquesta darrera fase la ciutadania podrà fer les seves aportacions a través del canal Participa
El procés participatiu entorn l’Agenda Rural encara el tram final. A partir de demà dimecres la ciutadania podrà consultar i fer les seves aportacions a través del portal Participa. El procés estarà obert fins el dia 15 de febrer.
Aquest és el darrer pas del procés participatiu engegat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural mitjançant la Comissió redactora formada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya, i el Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible (CADS).
Des del mes de febrer partint de 6 tallers temàtics i 15 de territorialitzats s’han recollit nombroses propostes que han donat com a resultat un document final amb 900 accions. Aquest és el document sobre el que ara es poden fer noves aportacions i esmenes a través del canal Participa.
Les accions proposades s’ordenen entorn a set grans reptes:
- Persones, benestar i Repte demogràfic.
- Transició ecològica
- Territori connectat
- Sistema agroalimentari
- Gestió forestal
- Innovació i dinamització social i econòmica
- Governança
L'Agenda Rural de Catalunya busca identificar les necessitats de l'espai rural i garantir-ne les condicions de vida i de desenvolupament mitjançant la diversificació econòmica. L'Agenda és un element clau per a l'equilibri i la cohesió territorial del país.
Aquesta garantia li permetrà afrontar reptes de futur com són el repte demogràfic; la gestió territorial, actuant sobre el medi natural amb els objectius de la conservació i millora de la biodiversitat i la prevenció d’incendis, mitjançant les mesures de gestió forestal sostenible, elements clau per a la lluita i mitigació del canvi climàtic; fer front a la transició energètica, de manera ordenada, per a aconseguir una energia deslligada del carboni el 2050, i, especialment, establir un sistema de governança que permeti que, en el futur, es tingui en compte les necessitats de l’espai rural i la gent que hi viu en totes les polítiques del país.