Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El programa COWOCAT_RURAL neix per potenciar els espais de coworking en l’entorn rural

El programa COWOCAT_RURAL neix per potenciar els espais de coworking en l’entorn rural.

El foment del coworking en l’entorn rural és una de les línies de treball del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per aquest 2016. COWOCAT_RURAL neix amb la intenció de promoure l’emprenedoria a les zones rurals de Catalunya fomentant els valors del coworking i del teletreball entre professionals i emprenedors de diferents disciplines que tenen com a eix comú el treball les TIC. D’aquesta manera, COWOCAT_RURAL permetrà que els potencials coworkers del territori no hagin de marxar a treballar fora o que hagin de marxar el menys temps possible.

El projecte de COWOCAT_RURAL s’organitza entorn dels següents 8 Grups d’Acció Local, que abasten 30 comarques: 

  • Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord - Oriental de Catalunya.
  • Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp.
  • Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya.
  • Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià.
  • Associació Leader de Ponent.
  • Consorci Leader Pirineu Occidental.
  • Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central.
  • Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques (grup que lidera i coordina el projecte).

Durant aquest 2016, en el marc del programa COWOCAT_RURAL es faran entrevistes a més de 150 professionals amb perfil coworker (20 professionals per cada grup). També es detectaran tots els espais de coworking existents a l’entorn rural i el nombre de professionals associats a cadascun d’ells. Posteriorment es realitzaran trobades entre professionals de l’entorn urbà i rural per propiciar projectes conjunts.

La primera acció del projecte va ser una formació específica per als dinamitzadors de coworking. En total hi van assistir més de 15 persones entre dinamitzadors i gerents dels Grups d’Acció Local.
El primer taller de la jornada tenia com a objectiu explicar com dur a terme la recollida de dades dels potencials coworkers i va anar a càrrec d’Albert Pujol, tècnic informàtic al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. El segon taller era sobre Community Building i com crear una comunitat entorn del coworking, impartit per Andrea Garcia, arquitecta amant del coworking i la comunicació.

COWOCAT_RURAL
Aquest projecte es desenvolupa en el marc dels ajuts per al desenvolupament de projectes de cooperació dels Grups d’Acció Local de Catalunya, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020 (operació 19.03.01), i està cofinançat pel Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

FONT: COWOCAT_RURAL