Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El programa Leader centra el Dossier Tècnic 59

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha editat el Dossier Tècnic número 59, dedicat en aquesta ocasió a “Leader: un enfocament innovador de la política de desenvolupament rural”.
Aquest Dossier Tècnic dóna  a conèixer i informa sobre què és el Leader i sobre els projectes Leader a Catalunya.
 
La presentació d’aquest nou Dossier Tècnic va a càrrec del director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, i l’entrevista de la contraportada la protagonitza, en aquesta ocasió, el president de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), Miquel Rovira Comas.
 
El concepte Leader és una metodologia de treball, tant en la fase de programació com en la d’implementació, de la política de desenvolupament rural europea que s’ha aplicat durant les dues darreres dècades, a través de la qual es persegueix el desenvolupament integral de les zones rurals amb la participació i el consens de tots els seus actors locals.
 
Leader va néixer l’any 1991 com una iniciativa comunitària pilot que agrupava projectes i idees, parts interessades i recursos per fer arribar oportunitats de desenvolupament a les zones rurals i complementar, així, els principals programes de desenvolupament rural. En concret, mitjançant el Leader s’incita els agents locals a posar en marxa estratègies originals, amb un enfocament anomenat bottom-up, és a dir, una metodologia ascendent, on les decisions es prenen des de cada territori, amb els recursos que les administracions posen a la seva disposició.
 
És a partir de l’any 2007, i dins de l’actual període de programació 2007-2013, que Leader s’integra en la política general de desenvolupament rural de la Unió Europea (UE) dins dels programes estatals i regionals finançats per Europa, conjuntament amb altres eixos de desenvolupament rural.

Dossier Tècnic


FONT: DAAM