Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El Projecte d'Innovació RETA treballa per crear les bases de la futura Xarxa d’Espais Test Agraris

El Projecte d'Innovació RETA treballa per crear les bases de la futura Xarxa d’Espais Test Agraris.

Aquesta setmana els membres del Grup Operatiu RETA s’han reunit a Madrid per dissenyar i planificar les actuacions que es desenvoluparan aquest 2020 en el marc del "Projecte d'Innovació sobre els espais test agraris". Aquest té per objectiu estratègic la posada en marxa d’una xarxa d’espais test agraris, així com totes les eines necessàries perquè aquests dispositius siguin una realitat a l’Estat Espanyol.

La trobada ha tingut com a objectius centrals el tancament de la “Guia per a la implementació dels espais test agraris”, la revisió i actualització de les accions incloses al pla de divulgació del projecte (web, campanyes de difusió, vídeo divulgatiu, etc.), així com la preparació de la primera Jornada d’Espais Test Agraris a Espanya. Una trobada que servirà per presentar totes les actuacions que s’han impulsat arreu del territori i, a la vegada, donar el tret de sortida a la “Red de Espacios Test Agrarios” estatal.

La reunió a Madrid també ha permès desenvolupar un taller participatiu, de la mà de l'empresa Espai Tres, per començar a treballar l’estructuració de la RETA en base a la futura missió i visió de la xarxa, amb l’objectiu de presentar-ho al juny en la Jornada d’Espais Test Agraris. Els diferents membres del Projecte d’Innovació han participat i el resultat ha estat un primer esbós estratègic del que el grup preveu per la futura xarxa.

En relació a la “Guia per a la implementació dels espais test agraris”, s’han consensuat els últims retocs, i per tant, ben aviat s’editarà. Aquest document suposa un primer pas en la conceptualització i posada en marxa dels espais test agraris a Espanya. L’objectiu és poder publicar la guia durant el mes de març i fer-ne el màxim de difusió abans de la trobada del mes de juny. La guia es podrà trobar en format digital i es distribuiran exemplars en format paper durant les Jornades a Lleida.

Del pla de divulgació, destaca la publicació de la nova pàgina web del Grup Operatiu. Un espai virtual molt més dinàmic, àgil i còmode per navegar que el que hi havia fins la data, en el que es recull tota la informació i documentació generada pel projecte, així com altres referències destacades. Està previst incorporar una plana de localització dels futurs espais test agraris, que es publicarà quan ja estiguin en marxa.

Finalment, la trobada ha servit perquè el comitè organitzador de la Jornada d’espais test agraris presenti el primer esbós del programa als membres del projecte. L’esdeveniment es durà a terme els dies 3, 4 i 5 de juny a Lleida i hi inclouran ponències d’experts, presentació d’experiències lligades al suport a la incorporació de joves i el relleu generacional, tallers telemàtics, la presentació dels resultats del projecte innovador RETA, així com els primers passos per la constitució de la Red de Espacios Test Agrarios. 

FONT: projecte RETA