Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El projecte de desenvolupament territorial ‘Bcn Smart Rural’ es presenta a Prats de Lluçanès

El projecte de desenvolupament territorial ‘Bcn Smart Rural’ es presenta a Prats de Lluçanès.

En l’acte de presentació d’aquest projecte europeu (PECT),  dotat amb prop de tres milions d’euros i que té per objectiu impulsar i desenvolupar una estratègia intel·ligent de desenvolupament del territori rural a partir de la innovació, valorització i millora dels sectors agrari, silvícola i ramader, Dionís Guiteras ha remarcat que «el projecte té un pressupost considerable i el suport de la UE, amb el que es volen fer aflorar iniciatives sorgides des del mateix territori».

El projecte de desenvolupament econòmic de les comarques no metropolitanes, “BCN Smart Rural”, impulsat per la Diputació de Barcelona, juntament amb el Consorci Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), ha estat presentat aquest dimarts a Prats de Lluçanès, en un acte en què ha participat el vicepresident primer i responsable de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Dionís Guiteras, el  gerent de l’ARCA, l’Albert Puigvert, el director general del CTFC, Antoni Trasobares, i l’alcalde, Isaac Peraire.

El vicepresident primer també ha ressaltat: «aquesta iniciativa se sustenta a partir de tres idees: la primera és que si hi ha ciutats intel·ligents cal que el seu entorn també ho sigui. La segona és que el món rural ha perdut la batalla demogràfica i és per això que necessitem que vingui gent als nostres pobles. D’aquí la tercera idea: cal que hi hagi una reconnexió camp – ciutat que contribueixi a aquest reequilibri. És per això des del món rural hem de fer de de tractor d’aquest canvi i deixar de ser la realitat subsidiària del territori, d’un territori que el 66% es bosc i no viable econòmicament».

També l’alcalde de Prats de Lluçanès ha volgut incidir en la importància del projecte: «Des del Lluçanès creiem en les potencialitats de territoris com el nostre i necessitem projectes que posin en valor aquestes potencialitats. Des del Lluçanès pensem en el futur i per això estem esperançats, orgullosos i contents de participar en aquest PECT. És per així que ens hi aboquem i posem a la seva disposició espais, recursos tècnics i energia».

El desenvolupament del projecte “BCN Smart Rural” s’articula en base a una economia verda i circular, bàsicament de caràcter ‘local’, que vol potenciar la relació de l’activitat econòmica amb el seu entorn i aportar beneficis a tant nivell econòmic com també social, amb la generació de llocs de treball, així com també ambientals  i d’equilibri territorial.

FONT: DIBA