Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El projecte Erasmus+ “Farm incubators in Europe” celebra una trobada a Berlín

Després de celebrar una primera trobada a Brussel·les l'any passat, els socis es van reunir a Berlín per compartir les seves experiències.

Segona trobada del projecte “Farm incubators in Europe – facilitating new entrants into farming”.
Segona trobada del projecte “Farm incubators in Europe – facilitating new entrants into farming”

La trobada va començar el passat 15 de maig de 2023, amb una sessió a la "Projekthaus" de Potsdam, als voltants de Berlín, amb l'objectiu de definir el camí per crear una xarxa europea d'incubadores agràries i programar la propera trobada del projecte a França a l'octubre de 2023. Les sòcies del projecte incloïen Agronauten (Alemanya), RENETA – Xarxa nacional d'espais test agraris francesos (França), GAL Pays des Condruses (Bèlgica), Cooperativa CSA Oma Maa (Finlàndia), i ARCA, en representació de la RETA - Xarxa d'Espais Test Agraris (Espanya). Com a soci col·laborador també va assistir la Landworkers alliance (Regne Unit) la qual gestiona una xarxa de "farm strat" a Anglaterra.

El dia següent va començar amb una visita al projecte "Tiny farms", un "market garden incubator", seguit de la visita a una altra granja, la "Ackerpulco". L'últim dia, 17 de maig, va consistir en una conferència a la Böll Foundation amb actors claus de l'administració per impulsar el model espais test a Alemanya.

El proper pas per a la consecució del projecte serà l'organització d'una trobada a França amb l'objectiu de fer conèixer l'avenç dels espais test a nivell europeu i atraure nous actors i regions per desenvolupar aquests dispositius a Europa.

L’objectiu del projecte “Farm incubators in Europe – facilitating new entrants into farming” és promoure la creació d’espais test agraris a Europa a partir del treball en xarxa d’entitats que ja han iniciat la implementació d’aquests dispositius, com França, Bèlgica o Espanya, i d’entitats d’altres països que volen impulsar el seu establiment.