Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El projecte Fem Parc arrenca al Berguedà amb el programa de Punts d’Informació Turística del Parc Natural Cadí-Moixeró

El projecte Fem Parc arrenca al Berguedà amb el programa de Punts d’Informació Turística del Parc Natural Cadí-Moixeró .

El projecte Fem Parc és una iniciativa Leader que pretén desenvolupar socio-econòmicament tots els espais naturals protegits de Catalunya en coordinació amb els agents i empreses implicades, fent-los compatibles amb la conservació de l'entorn.

A la zona del Berguedà, el projecte l’encapçala l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, reconeguda com a Grup d’Acció Local (GAL) pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, que té com a objectiu principal gestionar la metodologia LEADER, en col·laboració amb el Parc Natural Cadí -Moixeró, l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, i el Camí dels Bons Homes.

Un dels objectius  del projecte és millorar i dinamitzar la relació entre el Parc Natural Cadí-Moixeró  i les empreses i agents turístics que es troben dins del seu àmbit, aconseguir un millor coneixement de l’oferta d’activitats i itineraris que es poden fer dins del Parc per tal oferir-la als visitants i, en definitiva, contribuir a que el Parc sigui concebut pels seus habitants com una oportunitat de desenvolupament econòmic i de millora de la qualitat de vida.

Amb el projecte Fem Parc es desenvoluparan dues accions en concret:

1. Programa de Punts d’Informació Turística del Parc Natural Cadí-Moixeró:
Es tracta de dotar al territori afectat pel Parc Natural del màxim nombre de punts d’informació complementaris on el  visitant  tingui la possibilitat de ser informat de l’oferta existent dins del Parc, alhora que pugui rebre assistència i suport en l’organització de la seva estada. Aquests punts seran establiments (públics o privats) que tinguin contacte directe amb el visitant. Si bé no podran donar un servei tan complert com les oficines de turisme, sí que exerciran una funció informadora en cobrir aquells territoris que no disposen d'oficines, i en horaris en que les oficines estan tancades.

Per desenvolupar aquest programa s’ha fet un calendari de  sessions formatives que van començar aquesta setmana i que durarà fins a finals de novembre.

La metodologia del programa i les formacions inicials es realitzen juntament al programa que la Diputació de Barcelona porta a terme al Berguedà; el programa “Punts d’Informació Turística” o PIT.

Donat que els objectius que es volien aconseguir coincideixen amb el projecte Fem Parc, es va acordar amb la Diputació de Barcelona i amb l’Agència de Desenvolupament del Berguedà d’adherir-se a aquest programa tot ampliant la formació amb temes específics del Parc Natural i obrint-lo també a empreses d’altres comarques.

S’ha plantejat la formació donant l’opció a les empreses que hi participen a obtenir la certificació com a PIT del Berguedà, PIT del Parc Natural, o també la possibilitat d’obtenir les 2 certificacions si realitzen totes les sessions de formació.

2. Disseny d’una Guia dels 10 llocs que no et pots perdre del Parc Natural Cadí –Moixeró: que motivarà al visitant  a recórrer el Parc i aprofitar la seva estada fent recomanacions segons els diferents interessos

A banda de les dues accions que es portaran a terme durant el 2014, un dels grans actius transversals del projecte Fem Parc, i que li donaria continuïtat, és la creació d’una  xarxa de persones i empreses amb interessos comuns, que consideren al Parc Natural com una part important de l’oferta turística del territori. Amb aquesta xarxa es podrà plantejar un pla d’accions que a la llarga es pot traduir en la creació de productes eco-turístics i altres actuacions que serviran d’element de dinamització turística i econòmica a la zona afectada pel Parc.


FONT: Agència de Desenvolupament del Berguedà i Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.