Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El projecte Gustum organitza un mercat tancat entre productors i restaurador locals que anirà a càrrec del gastrònom Pep Palau

El proper dia 26 de juny a la tarda a La Boscana (Bellvís), tindrà lloc un mercat  tancat entre una selecció de productors de producte local de qualitat i artesà dels territoris Leader de Lleida i el sector restaurador de Lleida. L’acció promoguda pels 6 grups Leader de Lleida i coordinada pel Consorci Leader Urgell - Pla d’Urgell mitjançant el projecte de cooperació Gustum pretén dinamitzar i establir contactes entre els productors i els restauradors de producte local vinculat al territori. L’objectiu és crear sinergies entre aquests sectors amb interessos comuns i fomentar el contacte directe i interacció entre
ambdós.

L’acte estarà conduit per en Pep Palau, reconegut gastrònom (www.forumgastronomic.com) i està oberta a restauradors del territori (prèvia inscripció a info@forumgastronomic.com). Durant la jornada alguns productors parlaran sobre el seu producte i la seva elaboració. L’acte acabarà amb un sopar-degustació a partir de una mostra dels productes del mercat cuinats per cuiners representatius dels diferents territoris de Lleida. Durant l’acte, se signarà el conveni entre els 10 grups Leader que formen part del projecte Gustum.

En aquest mateix marc, el dia 26 al matí a l’Hostal del Carme (Vilagrassa), tindrà lloc la jornada de formació “Producte local i restauració. Disseny i organització d’esdeveniments gastronòmics”, destinada als tècnics dels grups Leader i altres tècnics convidats; per tal de donar eines i estratègies per fomentar aquest tipus de productes i vincular els diferents sectors implicats.
El global dels actes acabarà el dimecres 27 de juny amb el tancament de la jornada formativa i assemblea Gustum.

Gustum és un projecte de cooperació interterritorial impulsat per 10 grups d’acció local (Lleida, Balears i Euskadi) i coordinat pel Consorci Leader Urgell - Pla d’Urgell que té com a objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció dels productes agroalimentaris de qualitat que es produeixen al territori i de la seva sinergia amb la restauració, el turisme i el comerç. El projecte està íntegrament finançat pel Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.

MÉS INFORMACIÓ A:
www.gustum.org