Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El projecte "Incubadores-Vivers d'empreses rurals" promou la creació de territoris emprenedors rurals

El Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, a través de la Dirección general de Desarrollo Sostenible del Medio Rural, impulsa el projecte "Incubadores-Vivers d'empreses rurals", amb la finalitat de promoure el desenvolupament d'activitats productives en territoris rurals a través de incubadores o vivers.

La iniciativa, que compta amb una subvenció del Ministeri de 500.000 euros, permet identificar i donar suport als productes locals que apliquin tècniques innovadores, ja sigui en el mateix producte, en la seva qualitat o en el servei ofert. El projecte possibilita la creació de territoris emprenedors rurals en les Comunitats Autònomes d'Aragó, Catalunya i Balears.

Activitats programades
El programa també compta amb una vessant teòrica i social, ja que entre les activitats programades destaquen la cooperació entre emprenedors, l'intercanvi de coneixements i la difusió de resultats entre els diferents territoris. De la mateixa manera, s'ofereix suport tècnic continu als emprenedors en les incubadores i vivers, a més de dotar els Grups d'Acció Local (GAL) d'una metodologia comuna per donar suport a les especialitats productives rurals i implantar polítiques de suport.
El projecte està promogut pel Consorci de Desenvolupament Alt Camp, la Conca de Barberà i l'Anoia, i hi participen cinc socis: el Consorci per al Desenvolupament de Catalunya Central, CEDER Pallars Ribagorça, GAL Centro para el desarrollo de Sobrarbe Ribagorza i el GAL per al desenvolupament rural d'Eivissa i Formentera.

Suport a experiències innovadores
El Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente promou la creació d'experiències innovadores per al desenvolupament del medi rural, en el marc de la Red Rural Nacional mitjançant l'impuls d'iniciatives creatives que comptin amb estructures modernes i sostenibles de governança participativa, capaços de generar noves expectatives de futur en el medi rural, més desfavorit i distanciat de la modernitat que el medi urbà.
Amb aquest tipus de projectes es contribueix a la diversificació econòmica, a la modernització, a la millora de la qualitat de vida i a la multifuncionalitat del medi rural, generant un present possible i atractiu per als seus pobladors, d'acord amb les noves exigències en matèria de sostenibilitat i respecte al medi ambient.

FONT: MAGRAMA