Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El projecte ODISSEU, una de les iniciatives que es presentarà a la jornada anual de la ReDR

El projecte ODISSEU, una de les iniciatives que es presentarà a la jornada anual de la ReDR.

La Red Española de Desarrollo Rural està organitzant la Jornada 'Los nuevos retos sostenibles para el medio rural en EDLP-LEADER', que se celebrarà el pròxim 7 de novembre a San Fernando d'Henares (Madrid).

Aquesta cita servirà per analitzar els reptes als quals s'enfronten els territoris rurals de tot Europa en un escenari post PAC a partir del 2020. Quin serà el futur de LEADER i les polítiques rurals a partir del nou període de programació i com afrontar els desafiaments als quals s'enfronta el medi rural (despoblació, desigualtat, manca de serveis...) seran altres dels temes de la Jornada.

Es comptarà amb diverses taules rodones per analitzar diferents temàtiques relacionades amb aquests reptes, com la igualtat de gènere, el retorn de joves i talent als territoris rurals, la despoblació rural, la transició cap a una economia verda, territoris rurals intel·ligents, etc; a la vegada que es presentaran diversos projectes que s'estan duent a terme per tal de fer-hi front
Una de les iniciatives que es presentarà és el projecte "ODISSEU", que pretén incentivar i facilitar el retorn de joves cap al medi rural a partir de la creació d'un programa que faciliti la seva inserció laboral i que promogui el compromís social dels i les joves amb el seu territori rural d'origen. Mireia Font, gerent del Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya, grup coordinador del projecte, serà l'encarregada de presentar el projecte. 


EL FUTUR DEL LEADER I DE LA PROGRAMACIÓ EUROPEA
Un dels ponents confirmats és Roman Haken, representant del Comitè Econòmic i Social Europeu en la secció d'Agricultura, Desenvolupament Rural i Medi Ambient, director del Centre per a l'Organització Comunitària de Moràvia Central i membre del Consell del Govern de la República Txeca per a les ONG. L'expert txec s'encarregarà d'analitzar l'estat de situació de les negociacions que s'estan duent a terme a Europa sobre el futur de les polítiques rurals, el Desenvolupament Local Participatiu LEADER, la programació i la postura de les institucions al respecte.

Defensor de l'enfocament participatiu LEADER, Haken és l'autor del "DICTAMEN del Comitè Econòmic i Social Europeu sobre El desenvolupament local participatiu com a instrument de la política de cohesió 2014-2020 per al desenvolupament local, rural, urbà i periurbà", on defensa que el desenvolupament local participatiu és un instrument específic que s'utilitza a nivell subregional per completar altres formes d'ajuda al desenvolupament a nivell local i que pot servir per mobilitzar i implicar les comunitats i organitzacions locals perquè contribueixin a l'objectiu d'aconseguir un creixement intel·ligent, sostenible i integrador, a més de reforçar la cohesió territorial.

José Luis Peralta, Cap del Servei Tècnic de la Subdirecció General de Programació i Coordinació de la DG de DR i PF del MAGRAMA, és un altre dels ponents que intervindran en la Jornada. Peralta centrarà la seva intervenció en analitzar el futur de l'enfocament LEADER i dels GAL davant la nova programació estratègica en el nou marc europeu

Programa
Inscripcions

FONT: ReDR