Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El “Zoo del Pirineu” beneficiari Leader a ‘Club 21, el club de les ments inquietes’

El “Zoo del Pirineu” beneficiari Leader a ‘Club 21, el club de les ments inquietes’.

‘Club 21, el club de les ments inquietes’ és un programa de ràdio presentat per David Escamilla on cada setmana tres empresaris/es i emprenedors/es que comparteixen valors essencials com la innovació, la creativitat i l’excel·lència es troben a través d’una tertúlia per posar en comú experiències i idees. Un espai per conèixer qui és qui i com han assolit l’èxit en els seus diversos projectes professionals. Un programa on conèixer de primera mà, en aquest context de crisi que vivim, com es transformen les il·lusions en poderoses realitats. 

Diferents emprenedors/es Leader prendran part en aquest programa. El programa Leader aposta per emprenedors i emprenedores que aportin innovació als territoris rurals i que potenciïn el desenvolupament sostenible d’aquestes zones. La tercera emprenedora Leader en aparèixer a Club 21 va ser Stania Kuspertova, del “Zoo del Pirineu” el passat diumenge dia 19 de febrer.

 

Presentació del “Zoo del Pirineu”

El Zoo del Pirineu és troba a Odèn, a la comarca del Solsonès. És un espai privilegiat, on es combinen les activitats guiades a partir dels seus animals, en un entorn únic on viuen els voltors, el trencalòs o les àligues en estat salvatge. Consta d’un equip qualificat en educació ambiental, format per especialistes en diverses branques de les ciències naturals els quals ofereixen experiències interactives i proporcionen sessions úniques d’aprenentatge per a totes les edats i capacitats.

Va néixer amb l’objectiu de crear una comunitat que respectés la natura i que entengués el vulnerable equilibri que regna en el medi ambient, així com implantar en el medi rural una activitat d’educació mediambiental i facilitar un desenvolupament sostenible.

Una de les activitats més especials que el Zoo ofereix, és l’espectacle de vol lliure a l’amfiteatre, amb vols d’aus rapinyaires. L’activitat permet gaudir del vols  de les aus rapinyaires que al cel es veuen petites, però que amb la proximitat del seu vol el públic podrà  sentir com les plomes els acaricien o notar el vol dels falcons que són els animals més ràpids del món i agafen velocitats de 350 km/h. El centre disposa d’una cinquantena d’animals, sobretot, aus rapinyaires autòctons del Pirineu, com el duc, l’òliba, el gamarús, falcó pelegrí, àliga daurada i el xoriguer comú.

Una altra de les línies de treball del Zoo del Pirineu és l’organització de tallers d’educació ambiental dirigits per a les famílies; també s’organitzen activitats per a les escoles amb un recorregut pel recinte per a que els infants puguin tenir contacte directe amb els animals i els puguin tocar.

 

Valor afegit del “Zoo del Pirineu”

El Zoo del Pirineu ofereix una activitat innovadora a nivell del Pre-Pirineu Català i de la Catalunya central dins la qual dos dels principals eixos de treball són la recuperació d’espècies autòctones del país i oferir una experiència pedagògica d’educació ambiental i protecció de fauna.

També cal destacar-ne la seva ubicació als peus del PEIN massís de Port del Comte i les vistes a Montserrat, el Montseny, la Serra de Prades i el Montsec.

 

Per saber més sobre el “Zoo del Pirineu” i el seu procés de fundació i establiment com a empresa a Odèn, no dubteu en escoltar-ne l’emissió a “Club21, el club de les ments inquietes”.

Link a Ràdio RN4 'Club 21, el club de les ments inquietes' online

Link a web del Zoo 

 

FONT: Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya amb la col·laboració de Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central