Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Els Cupons d’Innovació BCN Smart Rural faran possible 4 nous projectes d’innovació agroalimentària

Els Cupons d’Innovació BCN Smart Rural són una línia d’ajuts per a microempreses del sector agroalimentari i forestal dels municipis rurals de la demarcació de Barcelona. El seu objectiu és promoure la innovació, subvencionant la contractació d’un servei d’assessorament expert a una entitat de referència, per tal que aquesta ajudi l’empresa beneficiària a fer possible el seu projecte innovador.

Cupons d’Innovació BCN Smart Rural.
Cupons d’Innovació BCN Smart Rural

L’any 2019, es va celebrar la primera convocatòria d’aquests ajuts, a través de la qual es va poder donar suport a 7 projectes d’innovació. L’any 2020, amb el pressupost sobrant, s’ha dut a terme una segona convocatòria, que permetrà impulsar 4 projectes més:

  1. La Ginebreda: es tracta d’una explotació ramadera de Castellterçol (Moianès) que es planteja elaborar i comercialitzar plats cuinats de xai ecològic en envasos de vidre. Per fer realitat el projecte, rebran un assessorament expert per part de l’empresa BDN.

  2. Niu Verdaquesta granja ecològica de pollastres, situada a Sant Feliu Sasserra (Bages), té el repte de monitoritzar i automatitzar determinats processos de la granja, per tal de reduir la càrrega d’hores de feina i millorar l’eficiència productiva. En aquest cas, rebran un assessorament expert a càrrec de la Fundació Universitària Balmes.

  3. Cerveses La Pirata: es tracta d’una cerveseria del municipi de Súria (Bages), que es planteja obrir una nova línia de cerveses envellides en botes de fusta. Per fer realitat aquest projecte, rebran l’assessorament expert de l’empresa Beer Events.

  4. Agrària Estany: és una empresa dedicada a la producció de llavors, que per tal d’optimitzar el seu funcionament, es planteja la concentració de totes les seves activitats en un únic centre productiu i logístic. El servei d’assessorament per fer-ho possible anirà a càrrec de l’empresa Sensus Consultoria.

Cadascun d’aquests projectes rebrà un ajut del 80% del cost de l’assessorament, fins a un màxim de 2.730 euros. Els serveis d’assessorament s’implementaran fins a mitjans del 2021, facilitant que els projectes d’innovació de les empreses beneficiàries puguin esdevenir una realitat a curt termini.

Els Cupons d’Innovació BCN Smart Rural s’emmarquen dins del PECT BCN Smart Rural, un projecte de desenvolupament rural implementat per la Diputació de Barcelona, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, cofinançat per la Diputació de Barcelona i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional, en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.