Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Els dies 21 i 22 de febrer s'ha realitzat al Solsonès la trobada de socis del projecte MASOVERA

Els dies 21 i 22 de febrer s'ha realitzat al Solsonès la trobada de socis del projecte MASOVERA.

En el marc del projecte de cooperació MASOVERA s’ha realitzat els dies 21 i 22 de febrer la trobada de socis del projecte, per tal de fer el seguiment de l’execució del projecte i poder realitzar una jornada tècnica i visites a la comarca del Solsonès.

Durant la trobada dels socis provinents de diferents comunitats de l’estat espanyol, i a la qual han assistit membres tècnics i de les juntes dels grups Leader, s’ha dut a terme la reunió de seguiment del projecte i també s’han realitzat visites tècniques a la comarca, per tal de donar a conèixer actuacions que encaixen amb el perfil del projecte Masies + Sostenibles, que es desenvolupa per part del Consorci.

Els participants han estat rebuts pel president del consorci, Adrià Marquilles i pels vicepresidents del Consell Comarcal Daniel Rovira i Josep M. Casafont; durant la trobada s’han visitat diferents experiències  a la comarca com són: la masia de turisme rural Vilaseca de Llobera, una xerrada tècnica a càrrec de l’arquitecte Josep Bunyesc sobre les cases passives i l’aïllament amb llana d’ovella, una visita tècnica a l’empresa EcoOci S.L que construeix cases passives, una visita a l’hotel Cal Monegal de Guixers i una visita a la formatgeria artesana Valette de Sant Llorenç de Morunys.

En els propers mesos es seguiran desenvolupant accions del projecte com la transferència de resultats, presentacions del documental viure a la masia i la segona edició de les jornades Masies + Sostenibles a Pinós.

Cal recordar que en el projecte de cooperació Masovera hi participen  grups Leader de Terol, Cantabria, Galícia, Múrcia, Almeria i el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central.